Soustředění v Bystřici bylo jedinečné! :-)

Letošní sportovní soustředění začalo novou etapu rychlostního plavání. Proběhlo v hodně sportovním duchu… s mnoha novými prvky a hosty. Nastartování bylo jak ve vodě, tak na suchu. Letos jsme se naučili, jak se správně rozcvičit před tréninkem, jak jíst před tréninkem a před závody a jak se protahovat po výkonu. Hostovala u nás akční fitness trenérka a kondiční trenér mládeže hokeje HCO Třinec Iveta Kochová. Kromě vynikajících cviků a tréninků na suchu, nás seznámila se základními prvky zdravé výživy, speciálně pro sportovce. Jejich nastavení a aplikace je na každém z nás. …. Veliké poděkování tedy právem náleží trenérce Ivě. Jsme rádi, že jsi přijala pozvánku pomoci našim sportovcům k lepším výkonům a věříme, že budeme spolupracovat i nadále. Jen pár bodů jak zlepšit své návyky. článek o výživě

Protože mezi našimi trenéry jsou i policisti, letos jsme si přizvali i policejní mluvčí severomoravského kraje…  sympatická tisková mluvčí seznámila naše sportovce s prací jednotlivých složek, nastínila techniky a metody zajištění stop … a naši plavci a trenéři Petr a Martin vyprávěli o své práci. Takže pokud jsme dobře poslouchali, víme co je argentorát (prášek na zajišťování stop), mechanoskopie, trasologie nebo jak se sbírají pachové stopy. Na otázku, zda i policisti mají z něčeho strach a respekt … odpověď zněla  … pes Vigo, který je součástí našeho regionu, není pouštěn na volno, protože pokud jeho pán není k dispozici… pobývá v bezpečí  – ukryt. Pokud jde na akci, situace znalí se zavírají v autech… domech.  Pokud najde stopu, „půlky nemá nikdo bezpečné …!“

Na otázku co policisty nejvíc pobavilo za poslední dobu… dotaz na policejní vosy…  co myslíte…. Má policie agresivní vosy?

Trenér Martin, jelikož byl s námi celou dobu, věnoval celý večer našim nejstarším a povídal o práci na zásahové jednotce a své nynější práci policejního vyjednavače. Jen malinko z jeho povídání…Martin a pár slov  slovy čísel a faktů.

… a pro ty, kteří mají vynikající postřeh, vyhlásil soutěž o zlatého bludišťáka a odměnu přímo od něho!  Kdo Martina pozná na fotkách … hlaste se u něj… !  Speciální fotogalerie zde .

Letos nás navštívila i trenérka synchronizovaného plavání Jitka! Jituška je Olomouce Univerzity Palackého, dlouholetá přítelkyně, kolegyně, která přesně věděla, jak nastavit našim akvabelkám jednotlivé prvky a tréninky. Věnovala nám dva dny a přislíbila i další spolupráci. Dojel i trenér gymnastiky Tomáš… velké díky za tak obětavé trenéry, kteří se rozhodli pomoci i o prázdninách.

Přijeli i naši nejstarší plavci, již trenéři Martin Janák, Tomáš Hrdina a Bára Pešová. Moc nás těší, že se vracejí ti naši první plavci, kterým je s námi hezky! 🙂  Jsme velice rádi, že jste si našli čas a strávili s námi prázdninové chvíle! Moc si toho ceníme. Ani bez Vás by ten vodní orloj nefungoval.

Pobyt ukázal i nové prvky spolupráce, pohody a přátelství. Stuhy 2017 byly malinkou tečkou za srpnem 2017. Fotogalerie zprostředkuje jen pár okamžiků a střípků… díky všem za ojedinělé chvíle. Díky trenérce Martině, Janě, Martinovi a dvěma Ivkám za skvěle ukončené letní dny a parádní rozjezd! 🙂

Takže akce, hry, trénink všeho druhu, hosté, překvapení … a příjemná starost o nás ze strany Penzionu Stadion byly neopakovatelné! Vynikající jídlo, svačiny, ovoce … mnoho námětů na novou sezónu… připomínky našich dětí budou zúročeny příští rok! 🙂 Díky všem za skvělou atmosféru a pohodu.

Příjemný nový start v novém školním i plaveckém roce všem!

Fotogalerie