Heřmanické Šífry – závody v dálkovém plavání

Trenéři se 18. července zúčastnili VIII. ročníku závodů v dálkovém plavání na 1 a 5 kilometrů ve Svobodných Heřmanicích. Břidlicový lom na Šifrách zval letos příjemným počasím, třebaže voda dosahovala 18-ti stupňů.

Závodníci byli všech věkových kategorií od staršího žactva do 70-ti let. Paní Blanka Vyskočilová už plave 50 let a její doménou je zimní plavání. Sklidili jsme s úctou pozvánku na listopadový oficiální začátek zimního plavání na Macoše. Petr Mihola, plavec, který je v českých vodách znám tím, že přeplaval kanál la Manche, nás všechny povzbuzoval. Pro něj je úsměvný 1 či 5 km, proti jeho 70 jeho pokusům zdolat kanál. Taky příznivec zimního plavání, kroutil hlavou nad naším podivováním se, nad teplotou vody.

No holt jsme hodně zchoulostivělí!

„Největší pokles teploty při plavání jsem zaznamenala  -4 st., to před námi přehrabovali pořadatelé kry, aby se nezmrzla voda. :-)“ . Vzpomíná a usmívá se paní Blanka.

„Prodlužujte si léto, plavte stále venku v září, říjnu, v listopadu…a to už pak padá i sníh a už vám to vůbec nepřijde!“ Doplňuje rady její plavecká kolegyňka.

Uvidíme se brzy Blaničko! 🙂