V. ročník plaveckých závodů

sobotu 31. března v ranních hodinách začalo na bazéně 11. Zš  velké hemžení. Začaly se scházet mladší kategorie dětí, mnohdy na své první závody v životě. Do letošního V. ročníku plaveckých závodů se přihlásilo 178 dětí. Mladší ročníky mohly mít 2 starty, starší po 3 starty. Dopoledne bylo vyhrazeno ročníkům 2002 a mladším. Přišly si změřit síly i děti, které začaly plavat teprve nedávno. Po krátkém rozplavání vystoupily akvabely. Děvčata se skladbou Piráti z Karibiku důstojně zahájily letošní ročník. Podívaná to byla!

Akvabely a jejich vystoupení:

Video

První rozplavby patřily nejmenším 4-5 letým dětem. Asi největší obdiv získala malá Barborka Szolonyová, která plavala volný způsob, kraul na tři nádechy. Právě Barborka (4,5 let) získala 1. místo v této disciplíně. Julie Olšarová získala stříbro za 16 m P a zlato za kraul.  Alenka Chlopčíková 3.místo za prsa a znovu bronz za kraul. Všichni malí plavci reprezentovali Club Baby Kenny. Gratulujeme. V závodě na 16 m Z získala své zlato Amálka Tkadlecová, 2. místo Tadeáš Slípek a bronz si odnesl Jan Šotola .  Své první zlato si vyplaval Matěj Roman z plaveckého oddílu za 16 m P.

Kategorie B (2005-2004) na 50 m P dívky obsadila Kateřina Fuková 1. místo, Denisa Šimíková 2.místo a bronz si odnesla Kateřina Gottwaldová. Ve stejné kategorii chlapci zlato vybojoval Ondřej Zámorský, stříbro Samuel Chlopčík a 3. místo obsadil Dominik Jurášek.

V disciplíně na 33 m znak obsadila zlatou pozici Denisa Šimíková, své první stříbro si vybojovala malá akvabelka Veronika Franková a bronz získala Vendula Dostálová. Ve stejné disciplíně chlapci zlatou medaili získal Ondřej Zámorský, stříbro Lukáš Mrozek a bronz Samuel Chlopčík.

Ve volném způsobu si Katka Fuková vyplavala znovu zlatou medaili a stříbro Kateřina Gottwaldová.

Kategorie C (2003-2002) na 50 m P byla nejvíc obsazená disciplína. O umístění bojovalo 22 dívek a 14 chlapců. Své zasloužené zlato si vyplavala Karla Chlopčíková (0:48:40 sekund) , stříbro Klára Ličmanová a bronz Vendula Janáčková. V kategorii chlapci si odnesl bronz Petr Mrázek, stříbro Petr Stříž a zlato získal Matěj Pajtl časem 49:7 sekund.

V disciplíně znak  na 50 m dívky si bronz odnesla Annika Krmaschková, stříbro Tereza Kociánová a zlato Karla Chlopčíková. V kategorii chlapci ve stejné disciplíně 3.místo Tomáš Masopust, 2. místo Martin Papala a své první zlato si odnesl Petr Stříž. Všichni tři kluci jsou z plavecké třídy na 11. Zš. Blahopřejeme!

V disciplíně na 50 m volný způsob získala bronzovou pozici Klára Szolonyová z Nového Jičína, stříbrnou medaili Katka Lasotová, své zlato si vyplavala Klára Ličmanová časem 0:43:5 sekund. Chlapci se umístili takto: Bronz Filip Haška, stříbro Jakub Laník a zlato získal Matěj Pajtl (0:39:8 sekund).

V disciplíně motýlek si mezi dívkami vyplavala Karla Chlopčíková, zlato, Kateřina Lasotová stříbro a Klára Szolonyová bronz. Mezi chlapci si prvenství získal Matěj Pajtl, 2. místo obsadil Jakub Laník a bronz, zasloužený si vyplaval Martin Papala z plavecké třídy.

Již tradičně se vytvořily na závěr dopoledního programu štafety. Plavci se promíchali s těmi, kteří měli chuť si ještě naložit. Další medaile a ocenění se znovu vítaly. 🙂

Postupně probíhalo vyhodnocování, oceňování, fotografování. Dopolední program se uzavřel a mladí plavci si odnesli své trofeje. Bylo příjemné pozorovat, jak i ti nejmenší, kteří nezískali ocenění medailového typu, obdrželi upomínkové medaile a ceny.  Nikdo neodešel s prázdnou. Letošní ročník obohatila Frýdecká skládka, McDonald, Revírní a Všeobecná pojišťovna, Plzeňský Prazdroj Lidem a věcné ceny od pár rodičů. Všem velice děkujeme!

Odpolední program byl zahájen ve 13.30 hodin. Kategorie D – (2001-2000) byla hojně obsazená.

V kategorii dívky na 50 m P se umístila na bronzové pozici  René-Marie Vojtková, na 2. místě Natálie Bojková a zlatou medaili si vybojovala Helena Hřívová.  V chlapcích se umístil na třetím místě Filip Mrozek, na druhém místě Daniel Holinka a zlatou medaili si vyplaval Šimon Ličman. (0:45:15 sekund)

V disciplíně na 50 m Z si své 3. místo vybojoval Marek Kukučka, 2.místo Zdeněk Furmánek a své 1. místo Petr Janíček. V kategorii dívek si svoje zlato vybojovala Kristýna Řehová, nová akvabelka.

V disciplíně 50 m VZ dívky si 3.místo odnesla René-Marie Vojtková, 2.místo Natálie Bojková a své zlato si vyplavala Helena Hřívová. V kategorii chlapci si bronz odnesl Filip Mrozek, 2. místo obsadil Vojtěch Bílek a zlatou medaili si odnesl Daniel Holinka.

Disciplnína na 33 m motýlek si 3. místo získal Adam Šimík, 2. místo Daniel Holinka a 1. místo Šimon Ličman. Blahopřejeme!

Kategorie E – (1999-1998) plavala již 100 m P. 1. místo získala Alexandra Kaletová, 2.místo Vendula Velká a bronz získala Sabina Pajtlová. V kategorii chlapci získal 1.místo Matěj Kodajek, 2.místo získal Tomáš Kaiser a 3. místo obsadil Tomáš Hunner.

V disciplíně 100 m VZ obsadila stříbrné umístění   Milena Mucková, a své zlato Jana Kouláková.

V disciplíně na 50 m Z se umístila na 3.místě Karolína Bojková, 2.místo obsadila Vendula Velká a své zlato si odnesla Jana Kouláková. V kategorii chlapci získal 3.místo Tomáš Hunner, 2.místo Matěj Kodajek a 1.místo Štěpán Kaspar.

V disciplíně motýlek získali své zlaté medaile Štěpán Kaspar a Jana Kouláková, a stříbrné pozice Matěj Kodajek a Milena Mucková.

Kategorie F – (1997 a st.)  V disciplíně na 100 m P Tereza Kodajková zahájila svou zlatou sezónu časem 1:29,54. 2. místo získala Natálie Nepožitková a 3. místo Nikola Vojtovičová.  Svou zvláštní cenu a odměnu si odnesla i Kateřina Palánová, která plavala také prsa. Plave s námi již pár let, je fyzicky hendikepovaná, ale snaží se svým vrstevníkům vyrovnat. A daří se jí to! Katko chválíme.

Chlapci této kategorie  – své zlato si obhájil Martin Janák, 2. místo vybojoval Filip Hudeček a třetí místo získal Vítězslav Stach.

Na 100 m VZ Tereza Kodajková zvítězila časem 1:08,42, 2. místo obsadila Bára Šindlerová, 3. místo si vyplavala Bára Pešová. V kategorii chlapci si obhájil zlaté místo Rudolf Kovařík, 2. místo si vyplaval Martin Janák a bronz získal Ondřej Pobuda.

Disciplína na 50 m Z si v kategorii dívek získala na 1.místě Bára Šindlerová, 2.místo obhájila Bára Pešová a bronz si domů odnesla Natálie Nepožitková. V kategorii chlapci si své zlato odnesl Filip Hudeček a stříbro Vitězslav Stach.

V 50 m M získala Tereza Kodajková své prvenství časem 0:35,08 sekund. Své stříbro si vyplavala v motýlkovi i Bára Šindlerová a bronz Bára Pešová. V kategorii chlapci si své zlato odnesl Rudolf Kovařík a stříbro těsným časem Martin Janák.

Odpolední štafety ukončily celé plavecké klání. Polohová, kraulová, prsová…ukončily program sportovního dne. I Česká televize, která si přišla natočit v odpoledním programu vystoupení akvabel byla spokojená.  Letošní ročník přišla podpořit paní Jitka Hrivňáková a paní senátorka Eva Richtrová. Děkujeme i jim za podporu. Pár ohlasů nakonec.

Paní z Nového Jičína: „Když mi v sobotu v šest hodin zazvonil budík, tloukla jsem se do hlavy, do čeho jsem se to zase místo prolenošené soboty nechala naverbovat. Musím ale říct, že jsem rozhodně nelitovala. Dopoledne na závodech ve FM jsme strávili v příjemné, téměř rodinné atmosféře, s bezvadnou organizací a hlavně všechny děti si očividně užívaly. Závěrečné ocenění plavců, kteří se neumístili na žádném „medailovém“ místě mě až dojalo.

Čtyřletá Barča byla nadšená z medailí. Všude je nosí s sebou. Už se s nimi pochlubila babičce, ve školce i instruktorkám v plavání. Nejvíc se jí líbila štafeta.

Devítiletou Klárku na závodech nadchlo vystoupení akvabel. Moc lituje, že v Novém Jičíně oddíl synchronizovaného plavání nemáme. Nicméně neodolala a na tréninku plavání si některé prvky vyzkoušela.

Za naši rodinu mají sobotní závody velkou jedničku a příští rok určitě přijedeme zase.“

Další…“Hlavně mi maminko vyfoť to číslo na rameni, ať je vidět, že jsem závodník“, prosil 5letý klučina. Rodiče jednoho chlapce zůstali až na konec. Když už na bazéně nebyl jediný závodník, odešli. „Děláte to dobře! Děti nesedí u počítačů, máte dost pomocníků, kteří sami a rádi zůstávají. To, se jen tak nevidí. Pokračujte, jen tak dál…“.

A měl pravdu. Naši nejstarší plavci se plynule kvalifikovali do role rozhodčích a technické podpory. Zázemí, které měly i tyto závody bylo hlavně díky nim. Vše proběhlo v klidu, ceny byly rozdány, výkony zdokumentovány a nezbývá, než pokračovat v trénincích dál. Čekají nás oblastní a republiková kola. Určitě se těšíme na další, VI. ročník!

Pár snímků z akce – Galerie

Psali o nás :

Deník.cz

Mluvili o nás: Události v regionech