Výlet na Prašivou

14. 9. 2013 Sraz na Prašivé ve 12 hodin. 

Opečeme párky, popovídáme, ukončíme letní období.

Pro pěší existuje několik cest:

– z Vyšních Lhot (bus směr Morávka Bebek z Frýdku z autobusáku v 10:24, u Gustlíčka 10:29, Vyšní Lhoty, Pod Prašivou 10:49), pak pěšky po žluté turistické tj. lesní asfaltce nahoru 3,5 km, tuhle trasu asi zvolí i cyklisti. (Trenér Dalibor povede skupinku cyklistů, ještě upřeníme)

– z Vyšních Lhot (bus směr Morávka Bebek z Frýdku z autobusáku v 9:35, u Gustlíčka 9:40, Vyšní Lhoty, U mostu 10:02), od mostu kousek po místní asfaltce k Rosnesům, dál lesem po modré turistické cca 5 km – (nad tím přemýšlíme pěší)

– z Dobratic (vlak z F-M směr Č. Těšín v 10:34, Dobratice v 10:46) přes Harendu, Kamenité, Kohutku po červené turistické 5,5 km, je to z půlky přes dědinu a pak z ostra po šutrové cestě nahoru (asi nejobvyklajší cesta, pozor na sjezdové cyklisty)

– Z Komorní Lhotky po žluté turistické 4,5 km, spojení z Frýdku v sobotu noc moc, jen pro místní nebo s vlastním dojezdem

Já bych to šla ze Lhot od mostu (je tam i parkoviště) po modré nahoru a dolů po červené do Dobratic na vlak (jezdí vždy pět minut po celé každou hodinu až do desíti večer) se zastávkou na Kohutce nebo Harendě.

Sraz pro pěší, cyklisty i ostatní ve 12 hodin na Prašivé. Opečeme párky, nebo jinou dobrotu a připravíme se na ten další náročný rok.

Vše včas upřesníme. Těšíme se na výlet i s rodiči!