Malá cena Nového Jičína 2013

V sobotu a v neděli 12. a 13. 10. 2013 se konal 37. ročník Malé ceny Nového Jičína a zároveň 23. ročník Ceny Moravské brány.

Na Malou  cenu Nového Jičína byla přijatá z našich plavců Kája Chlopčíková. Pořadatelé dávali přednost plavcům, kteří byli přihlášeni na kratší tratě a víc discipín.

Po sobotním náročném závodě ve Vyškově se Kája účastnila nedělní Malé ceny Nového Jičína.
Přijata byla na 50m P, 50m M a 100m P.

Atmosféra profesionálních závodů byla úplně jiná, účastnili se jí špičky českého plavání Petra Chocová – mistryně  Evropy, olympionici Simona Baumrtová, Barbora Závadová dále plavci Baďura, Bartůněk, Plevko, a plno dalších skvělých plavců. Kája si nechala podepsat plavecký deníček a Petra Chocová i S. Baumrtová ochotně zapózovaly. Být s nimi ve startovní listině bylo pro Káju hodně povzbuzující. Že se ani těm nejlepším nic neodpouští svědčí fakt, že Petru Chocovou v semifinále její nejsilnější disciplíny – 50m Prsa – diskvalifikovali.

Kája zaplavala slušné časy na 50m P (43,5)  a 50m (41,04) motýl, trochu horší čas na 100m prsa (1:38,31), ale i tak byla bezkonkurečně ve svém ročníku pokaždé s velkým náskokem na prvním místě. Skvělé!

Kde naše malá plavkyně bere svůj energetický a psychický fond, zůstává tajemstvím. Rozhodně se jí daří, z čehož máme všichni velkou radost! 🙂

Blahopřejeme a děkujeme za vynikající reprezentaci !!!   Jen tak dál.

Galerie