Rozlučková s oddílovými tréninky – plavání s potápěči

Čtvrteční trénink 19. 6. 2014 byl výjimečný!

Podařilo se nakontaktovat ochotné a pohodové potápěče, kteří byli ochotní přijít za našimi dětmi.

Do poslední chvíle to bylo překvapení s velkou neznámou…Podařilo se! K bazénu přijela nenápadná dodávka se slušným vybavením… několik van s materiálem, neoprény, žakety, bombami a další technikou jsme vynášeli postupně a plnili boční okraj bazénu. Profesionálové Táťaňa, Karel a Tomáš ukázali postupně našim plavcům vodu z docela jiného úhlu. Mnozí měli odvahu hned, jiní ji sbírali během tréninku… nesmělí potřebovali vidět…co to dělá s jejich kamarády. Rozhodně to byla docela nová zkušenost… setkání s novým druhem ventilace, jinou percepcí, jinou empatií vzhledem k vodnímu živlu.

Zážitky, které děti sdělovaly během tréninku …. byly některé nepřenositelné, jiné, tak osobní, že i samotní potápěči museli uznat životní zkušenost a dát za pravdu. Byly to náramné dvě hodiny, … někteří čekali na druhé kolo… žel čas se naplnil… a my si slíbili, že tuto akci určitě musíme zopakovat… spolu s rodiči.

Velice děkujeme našim milým a novým vodním přátelům a moc se budeme těšit na další možné setkání!

Omluvte zhoršené fotografické momentky… mnozí malí potápěči ani neměli čas se podívat do čočky… rozhodně zážitky jim nikdo nevezme.

Ještě jednou obrovské díky trojici úžasných lidí, kteří podpořili a potěšili nejen malé vodníky, ale i trenéry!

Galerie