Havířovská cena v plavání II. ročník

Havířovská cena ve znamení třetích míst! 

 V sobotu 20. září se konaly v Havířově první závod nové plavecké sezóny – 2. ročník Havířovské ceny v plavání. Závodů se zúčastnilo 184 závodníků z 14 českých a 2 polských plaveckých oddílů. Naši plavci se v této konkurenci rozhodně neztratili a všichni si vybojovali umístění na stupních vítězů. Závodů se bohužel nezúčastnili naši nejzkušenější plavci (Klárka a Šimon Ličmanovi, Štepán Kaspar), snad rozšíří řady našich závodníků na dalších závodech.

Na rozdíl od prvního ročníku naši plavci tentokrát nezískali žádné první místo.

Nejlépe si vedla tradičně Karla Chlopčíková, která se umístila čtyřikrát na 3. místě (50M, 200OPZ, 50P a 50VZ) a dvakrát byla čtvrtá (100VZ, 100P). Nad její síly byly tentokrát obě její tradiční velké rivalky –  Magdaléna Osadníková z Krnova a o rok starší Bibiana Kotzianová z Třince.

Nejlepšího výsledku pro naše barvy dosáhla Vendula Janáčková v disciplíně 50 metrů znak, kdy skončila druhá. V dalších disciplínách zůstalo u tradice třetích míst, které získala v disciplíně 200 metrů prsa a 200 metrů VZ.

Nejmladším závodníkem našeho týmu byla Katka Fuková (2005), která získala 3. místo v disciplíně 50 metrů motýlek a porazila dokonce 8 děvčat, která byla o rok starší. Jejich hlavní konkurentkou v ročníku je Pola Gibiec z Delfin Cieszyn, děvčata plavala 3 stejné disciplíny a jejich minisouboj vyhrála Katka v poměru 2:1.

Mezi chlapci dosáhl nejlepšího výsledku Matěj Pajtl, který vybojoval tři třetí místa v discplínách 100 metrů VZ, 50 metrů znak a 50 metrů VZ. Matěj soupeří již několik let s Jakubem Grycem z Bohumína, který byl tentokrát nad jeho síly, a s Daliborem Ottem z Frenštátu, kterého se mu podařilo porazit. Matěj tentokrát vynechal všechny prsové disciplíny.

Specialistou na prsa je naopak Petr Mrázek, který s radostí přihlásil na všechny tři vzdálenosti v disciplíně Prsa (200, 100 a 50 metrů). Petr obsadil třetí místa na 200 metrů a na 50 metrů.

Petr je ze stejného ročníku jako Jakub Laník, oba tedy závodili i s o rok staršími plavci. Přestože loni Kuba nezískal se stejně starými plavci ani jednu medaili, letos vybojoval 3. místo v disciplíně 50 metrů motýlek.

Na těchto závodech jsme mohli poprvé předvést na závodech naše nové mikiny, plavky a šortky, všichni se v nich cítili velmi dobře. Děkujeme firmě LowellPro za ušití tohoto oblečení v rekordně krátkém čase :o)

Všem našim plavcům děkujeme za reprezentaci oddílu a přejeme jim do dalších závodů hodně úspěchů.

 

Videa 

Galerie – Velká cena Havířova

Galerie – Velká cena Havířova

2465_Propozice_Havirovska_cena

2465_Vysledky_Havirovska_cena