MOPŽ a zlaté štafety

Meziokresní závody nás posunují vpřed…

V pátek a v sobotu 7. a 8. 11. 2014 probíhaly meziokresní  plavecké závody v Karviné, naší oblasti Těšínské. Sjeli se plavci z oddílů Havířova, Frýdku-Místku, Karviné, Orlové a Bohumína. Tyto postupové závody, vedoucí k Zimnímu poháru ČR znovu potvrdily, že naši borci mají na to, aby svou konkurenci vždy překvapili a přišli s něčím novým. Osmnáct našich plavců dovezlo 25 medailových umístění. Dvě zlaté štafety, polohová i kraulová ukázaly, že ještě neukázali všechny své trumfy. Tolik překonaných osobních časů a rekordů, tolik posunů vpřed!  Bylo se určitě na co dívat. Každý pokrok, každé malé vítězství je něčím obrovským. Ve více než třičtvrtě startech jsme zažili výrazný posun v časech našich plavců. Stále jsme neřekli poslední slovo…

Nejúspěšnějšími závodníky byli Pajtl Matěj (2002), který si vybojoval 3 zlaté pozice na tratích 50, 100 a 400 kraul, stříbrnou příčku získal v disciplíně 100  m prsa a dvě třetí místa za 100 m znak a 200 kraul.

Za ním hned v závěsu naše Karla Chlopčíková (2003), si vyplavala dvě 1. místa v disciplínách 50 a 100 m motýlek, stříbrné místo za 50 kraul, a čtyři krát bronz na tratích 100 a 200 m prsa, 100 a 200 m polohový závod.  Že nejde, jen o časy, ale i o osobní souboje všichni víme. V přátelské atmosféře ať ve vodě, či na suchu … všude jsou skvělí plavci a bezvadné děti.

Vendulka Janáčková (2002) si také vyplavala své zlato na trati 200 m znak. Dvakrát stříbrnou příčku vybojovala v disciplíně na 100 a 200 m kraul. Bronz na trati 100 m znak. Třikrát 4 místo nechává tušit, že Vendulka ještě ukáže všem, co proto.

Jakub Laník (2003) svým ladným motýlkem na 50 m si zaplaval pro krásnou stříbrnou příčku. Taktéž Petr Mrázek ukázal, že svá zlepšení a skoky vpřed ještě zdaleka nekončí! Na 100 m prsa mu chyběl moment, aby dosáhl medailové pozice, za to na trati 200 m prsa si zaplaval pro stříbro.

Další plavci jako Štěpán Kaspar (1999), také ukázal své kvality. Dvakrát bronzová pozice na tratích 100 m znak a 200 m kraul byly zasloužené!

Stříbro Nikol Vojtovičové (1997) v disciplíně 200 m prsa bylo krásné a zasloužené.

V kategorii mladších plavců zazářila  po svém oslabení a nemoci Kateřina Fuková (2005), která suverénně zaplavala pro své 2x zlato v disciplínách 50 m kraul a 100 m motýlek. Na trati 50 m M získala stříbro. I tak nebyla spokojená…

Dvakrát zlatou štafetu, kterou získali a vyhráli naši plavci na 100 m polohový závod chlapci a  dívky v kraulovém závodě byl pro všechny motivující! Šimon Ličman přijel specielně podpořit své kamarády a svými dlouhými  prsovými tahy získal znovu náskok pro své družstvo. Děkujeme!

Který čas byl lepší a start rychlejší…všechny starty v podání plavců byly vyjímečné. Už jen proto, že všichni do toho dali vše, co mohli!  I naši nejnovější plavci jako Klárka Klimasová, Šárka Tobolová, Michaela Tůmová, Kociálnová Terezka…nebo Michaela Matusíková.  Vendulka Velká, nebo Lucie Blahutová … dívky, které pravidelně trénují a nechybí na žádném z tréninků. Akvabelky Jana Kouláková, Verunka Franková  a Klárka Ličmanová …všichni dali do každého startu celé své já. Všichni zažili své maxima a nové rekordy! Nezbývá než popřát všem… držte se na oblastních závodech! J