XXXVIII. Velká cena Třinecka

Plavci z Frýdecko-Místeckého oddílu vyjeli za Mikulášem do Třince. Sešly se tam oddíly z Frýdku-Místku, Třince a Polského Cieszyna. V přátelské  atmosféře se utkaly děti všech věkových kategoriích. Náš oddíl bojoval za naše barvy v počtu 39 plavců. Letošními nováčky byl Matěj Buřinský, Sedlář Jan Karásková Nela, Neuwirthová Adélka a Ondřej, Fránek Eduard, Dršťáková Klárka, Tkadlecová Amálie, Gebauerová Nela, Blažková Gabriela, Polach Martin a Klimasová Klárka. Adam Andrle ze dvou startů zaznamenal své nové osobáčky a zlatou medaili na trati 50 P. Bojovník Vika Toník vybojoval stříbro a bronz. Tomáš Mrázek zkušeně již, vyplaval své zasloužené zlato a bronz. Matyáš Jarčík si odnesl stříbro za 100 polohový závod. Beňo Tomáš si vyplaval 2x stříbro  a Štěpán Kaspar, jeden z nejzkušenějších závodníků 2x suverénní zlato v disciplínách 100 VZ a 50 VZ. Šimon Ličman si skočil pro své zlato v disciplíně na 50 P. Chlopčík Samuel vybojoval stříbrnou medaili a ostřílený Jakub Laník 2x stříbro a ve své kategorii na 100 polohový závod ukázal, že jeho motýlek je bezkonkurenčně nejlepší a nejrychlejší! Nenápadný Matěj Saksa ukázal, že i v něm dřímá duch závodníka. Matěji jen tak dál….!

Výrazné osobní rekordy si připsala Vendulka Velká, Milena Mücková si vybojovala bronz v disciplíně na 50 P. Anna Röschlová si vyplavala své stříbro v disciplíně 50 Z. Matusíková Michaela získala zlato taktéž na 50 Z. Jana Kouláková zažila 3x velké osobní rekordy, místy až o 6 sekund! A vybojovala  3x stříbnou medaili. Dorociáková Natálka v disciplíně na 50 Z si vyplavala bronz! Kociánová Terezka v disciplíně 100 VZ si zaplavala pro 3.místo. Blahutová Lucie vybojovala 2x stříbrnou pozici a výrazně si zlepšila své výkony a časy z tréninků. Tůmová Michaela všechny své tři starty zlepšila o 2 až 3 sekundy a získala tak 2x stříbro. Tobolová Renátka si výrazně polepšila časy, ale na umístění to zatím nestačilo. 2x čtvrté místo, je jedno z nejhorších, ale jednou se to prolomí! Fránková Veronika získala za svou 100 polohový závod zlatou medaili! Fuková Katka je zkušená závodnice. Vybojovala si v Třinci 2x zlatou medaili a jednou stříbro za 50 Z. Její mladší sestřička Apolenka  je neméně bojovná! Její zlato, stříbro i bronz a dva krásné osobáčky! Vynikající.  Malá Kišová Karolínka si suverénně zaplavala pro stříbro a bronz. Chlopčíková Alenka si připsala velké osobní zlepšení tréninkových časů a bronz za 100 m polohový závod! Klára Ličmanová si dovezla a vybojovala stříbro na 50 VZ  a bronz za 50 P.

Blahopřejeme všem!

Tyto přátelské závody závody ukázaly, že každý ať se umístí, získá výhru, či nikoliv, každý si odnáší zkušenost, vytrvalost a stmelující zážitky. Děkujeme za podporu rodičům a trenérům za přípravu všech svých svěřenců. Každý jeden z těchto dětí dal do svého výkonu maximum a naučil se jak  „číst vodu“ a docela jistě rozumět rybám a vodním tvorům….37 medailových umístění nám letos přinesl Mikuláš!  Jak napsal Lafette Ronald Hubbard

„Drž se pevně svých snů, protože beze snů je život jako ptáček s polámanými křídly, který nemůže létat.“

Chyťme své sny a bojujme za ně. Ptáci ví, proč létají vysoko. J

 

 Psali o nás

 

 

VC_TŘINCE_2014 (1)

Fotogalerie  – 2 alba