Oblastní závody mladších žáků v Kopřivnici a dalších 6 titulů Přeborníků oblasti

Šest titulů Přeborník oblasti pro mladší žáky z Kopřivnice

Poslední květnovou sobotu bojovalo 13 našich mladších závodníků o tituly Přeborníků oblasti v Kopřivnici. Byl to dlouhý den, vyčerpávající, bouřlivý, nervózní a vypjatý, ale byl také plný silných pocitů, dojmů a zážitků a hlavně přinesl našim plavcům zasloužené úspěchy a sladké ovoce. Vybojovali šest titulů a 12 dalších medailových pozic. Hned 4 tituly si přivezla naše skvělá Kačka Fuková, dvojnásobným přeborníkem se stal Matěj Saksa. Množství osobních rekordů jen dokazuje, že naše výprava odjížděla večer z Kopřivnice s úsměvy na rtech.

Do města Tatrovek jsme se všichni moc těšili. Konkurence byla obrovská. Mezi 17-ti oddíly ten náš opět patřil mezi úspěšné. Pokud by se hodnotila zvuková kulisa fandění, patřili jsme také na stupně vítězů. 🙂 Pro mnohé to byl velmi únavný den, některé děti si kromě plyšáků sebou přivezly i rýmu a většina také trému.

Nejlépe se vedlo našim desetiletým děvčatům (roč. 2005). Kateřina Fuková ve své úvodní disciplíně 50 VZ přeplavala všechny konkurentky včetně starších závodnic, dosáhla výborného času 32,60 s a kromě titulu přebornice si vysloužila i potlesk celého bazénu (její výkon 362 FINA bodů se stal vůbec nejhodnotnějším v celém závodě). V dalších disciplínách připojila ještě další 3 tituly Přeborník oblasti na tratích 100 OPZ, 200 VZ a 200 OPZ, druhé místo na 100VZ. Během závodu si Kačka přivodila lehčí zranění stehna, 50 Z proto plavala s vypětím všech sil a i tak získala třetí místo. Kačko, jsi skvělá bojovnice!

Michaela Tůmová si také vedla skvěle a vybojovala tři bronzy na svých oblíbených kraulových tratích 50VZ, 100VZ a 200VZ. Svým šarmem a veselou náladou bavila i jednoho z rozhodčích … prý se jen „trochu zakecala“  🙂

Zazářila i Veronika Fránková, jejíž doménou jsou motýlkové disciplíny. Obrovské zlepšení na těžké disciplíně 100 M o více než 8 s a to znamenalo zisk třetího místa. Na 50 M ji do titulu přeborníka chybělo pouhých 0,7 s. Veru, krásná podívaná!

Pro závodníky ročníku 2006 byl tento závod vrcholem sezóny (v této věkové kategorii se republikový přebor ještě nepořádá) a tak byli všichni naši borci patřičně nažhaveni na to předvést vše, co se dosud v bazéně naučili. Nejlépe to tentokrát vyšlo Matějovi Saksovi, na tratích 50 P a 100 P nenašel konkurenci a stal se dvojnásobným přeborníkem oblasti. Cestu za titulem Matějovi komplikovaly spadlé brýle hned po startu. Dvakrát za sebou zažil bezmoc, kterou ale nevzdal! Na 50 P zvítězil s téměř 9 sekundovým náskokem! Na 100 P si z nejmladších troufl jen on sám a zaslouženě získal titul.

Zlepšení přineslo 3. místo pro Helenku Lednickou na 50 P. Překvapením pro trenéry byl výkon Adélky Klančíkové, která na 100 P vybojovala také bronz. Šárka Tobolová si zaplavala disciplíny 100 Z a 200 Z a získala výborné 4. a 3. místo. Antonín Vika si vyplaval 4 nové osobní rekordy a v disciplíně 200 Z dohmátl na skvělou bronzovou příčku.

Lucie Blahutová tentokrát na medailové umístění nedosáhla, ve „svých“ prsařských disciplínách (100 P a 50 P) skončila na 4. a 5. místě.  Všechny plavkyně roč. 2005 prokázaly výbornou výkonnost a s velkou pravděpodobností se kvalifikují na republikový přebor.  Naši mužští zástupci roč. 2005 Adam Andrle a Martin Polach byli na závodech takovéto úrovně poprvé a rozhodně se neztratili. Jejich umístění v první desítce (na tratích 50 VZ, 50 P a 100 VZ) jsou velkým příslibem do budoucích bojů.

Smolařkami závodu se tentokrát staly Amálka Tkadlecová a Alenka Chlopčíková. Obě bojovaly ze všech sil, ale ve všech disciplínách skončily těsně pod stupni vítězů. Amálka prokázala sportovního ducha zejména na trati 100 OPZ, kde po startu přišla o brýle, v průběhu závodu i o čepici a při obrátce se drobně poranila, ale závod nevzdala a dokončila ho na konečné páté příčce. Alenka si vybojovala dvakrát 4. místo na tratích 50 P a 100 PZ a dvakrát 5. místo na 100 P a 50 M. V tak velké konkurenci výborné!

Dívčí štafeta na 4×50 VZ ve složení Míša Tůmová, Verča Fránková, Lucka Blahutová a Kačka Fuková skončila v závěru dne třetí.

Nálada byla skvělá, piknik na louce v obědové pauze – úžasný. Výprava do města „dakarských“ mistrů dopadla na výbornou.

Napsala Barbora Fuková a Barbora Tobolová

Psali o nás

Deník

Zpravodaj 

 

Fotogalerie 

Výsledky: Vysl_opz_ml_zactva_sev_morava_2

Opz_ml_zaci_vysl_vypisy_kluby

 

 

Protokol k oblastním závodům : Protokol

 

Oblastní závody nejmladších: Fuková Kateřina, Fránková Veronika, Blahutová Lucie, Tůmová Michaela, Andrle Adam, Polach Martin, Vika Toník, Tobolová Šárka, Saksa Matěj, Chlopčíková Alena, Lednická Helenka a další. Přesný rozpis přidáme, až bude rozlosování přijatých plavců.

3086_Opz_prijati_kluby_01

3086_Opz_prijati_disc_01

Děkujeme za spolupráci! 🙂