Mistrovství ČR – 12 letého žactva ve Zlíně – 6. a 7. 6. 2015

Plavecký oddíl měl na Mistrovství ČR hned dva zástupce !!

Nominace na tyto závody je náročná a limitována časy z krajských kol. Nejrychlejších 30 plavců z každé disciplíny, z celé ČR přijelo v sobotu a v neděli 6. a 7. 6. 2015 do Zlína.

Na MR ČR dvanáctiletých ve Zlíně, kde soupeřilo 88 plaveckých klubů se za POFM probojovali dva plavci: Karla Chlopčíková a Jakub Laník.
Karle Chlopčíkové se to podařilo, ve všech šesti možných disciplinách.
Nejlépe zvládla 100m prsa, kde skončila na 5. místě. Svoji všestrannost pak prokázala i na tratích 100m a 200m polohový závod, 100 motýl a 200 prsa. V disciplíně 100 polohový závod si zaplavala  pro nádherné 10. místo. Dále pak získala 2x na 12. místo a na trati 50 VZ získala 11. místo. Kájin naturel jak ho známe, není spokojen, ale všichni se shodneme na tom, že v tak vysoké soutěži a v tak obrovské konkurenci obstála na výbornou! 🙂
Jakub Laník plaval dvě discipliny 50 m volný způsob a 100 motýl. Nezaostal za svými osobními rekordy a bylo vidět, že se snažil zaplavat na Mistrovství, co nejlépe.  Na trati 100 motýl obsadil 23.  příčku.

Tentokrát se nesbíraly ocenění medailová, ale celoroční poctivá příprava a přístup  těchto dvou borců slibuje vynikající výsledky v dalších měsících a letech.

Děkujeme Káji i Kubovi za výbornou reprezentaci, jak plaveckého oddílu, tak i města Frýdku-Místku!
Perličky na závěr :

V sobotu při pikniku na trávníku poté, co Kája říkala, že už nemůže a nemůže se ani pohnout, ji přelezl kolem hlavy pavouk. Křik a hlavně rychlost skoku by nezměřila ani časomíra Omega.  V ostatních odpočívajících to vyvolalo nejprve zděšení a pak záchvaty smíchu. Kájino zázemí se uradilo, že již ví, co přispěje na posledním úseku k bezpečnému zrychlení naší šampionky!  Dobré vědět…:-)

Nefalšované nadšení bylo vidět u  Kubova zjištění, že není na 50 VZ poslední, ale předposlední. Důležitá je chuť do dalších bojů. A probojovat se zde, stálo tyto dva plavce nemalé úsilí!

Na druhé straně zas slziček fůra byla nejen v našem táboře, ale i u medailistek.
Kája po 100 polohovém závodě regulérní slzavé údolí, když zhoršila čas a hlavně z obav z diskvalifikace, když se jí při pokažené obrátce znak prsa povedlo málem podplavat lajnu do druhé dráhy k soupeřce.

Naši mladí plavci jsou vybaveni do života obrovskou dávkou zkušeností, emocí, zážitků. Každý prožitý start je startem k něčemu novému. Jsme rádi, že je můžeme na jejich cestě doprovázet, radit jim a prožít si s nimi každý úspěch, radost, či zklamání.

 

 „Pokud jsi dost silný a chytrý, to nejcennější co můžeš od života dostat k dosažení úspěchu, je neúspěch a překážky“. Yvetta Hlaváčová