Vodáci, vodáčata a letošní řeka Morava!

Milí vodáci, plavci a vodníci!

Letošní akce krásné řeky Oravy se změnila na pohodový tok řeky Moravy. Protože Orava měla 6 cm pod stav, rozhodli se naši organizátoři Sportovní klub – vyměnit řeky a provedli nás povodím řeky, která skrývala na svém konci chráněnou krajinnou oblast. Že i tato malá změna byla příjemná, o tom svědčí nejen naše fotogalerie, ale i zážitky, které si odnesl každý účastník tohoto “zájezdu”. Ať mládežníci, děti, či dospělí…všichni si řeku užívali jasně po svém…:-).

Že jsou naše děti bojovní plavci svědčily jednak ….závody na řece … o laskominu “Deli”… místo závodu v pádlování, vyměnili někteří pádlo za svůj plavecký um, a k dobrotě si prostě místo pádlování…  doplavali. 🙂 Martine, to nemělo chybu! Nečekané, jasné a přímé!!! Prostě to nikdo nečekal… 🙂

…tak další počin ….  I nenápadně vyhlížející malá Alenka se projevila… nejmladší účastník našeho vodáckého víkendu. Při rozdělování povinných kalorií … při vodáckých akcích se za plutí, či běhu “rozhazují” posilovací kalorické bomby. Nezřídka spadnou prostě do vody a kdo si je chytí, ten je má! Kdo byste mysleli, že nejvíce zabojoval? Právě malá Alenka… energetická bomba směřující k Veronice… dopadla nepřímo… a kdo si ji chytí, toho je.  Jak obratný a hbitý pádlovací manévr provedla! Malé ručky kmitavě letěly k obalu na vodě… nikdo jiný prostě neměl šanci. Deli byla její a basta fidli! Máš pravdu Alenko, rychlejší vítězí! 🙂

Nebyla nouze ani o pády do vody…řeka … neměla bazénovou teplotu, takže každý nechtěný skok, “žbluňk”, či cvak do vody byl momentem překvapení! Stromy, zrádné vrbičky, či křoví, byly prubířským kamenem každého z nás…i ti co nechtěli…vážně, nechtěli do vody…se nakonec koupali! Malí, velcí, dospělí…či zralí, jak chcete….  Buď je zradil “háček”, nebo je převážil “pytel”, nebo prostě hodili myšku. Řeka prověří každého jedince… prostě i vy co váháte…přidejte se k nám! Zažijete neuvěřitelné chvilky, moře legrace a najdete netušené možnosti vlastního “já”. S každým pádem možná  najdete i nové přátele. 🙂 Vodní “cvak” přibližuje a uvolňuje nové síly. Vodáctví čistí hlavu… na to přišli všichni.. a proto díky Ti Moravo! Díky Sportovnímu klubu!

Akce Sportovního klubu 

Na podzim zkusíme Rakouské řeky! A to teprve uvidíme ..Salza, Enns či jiné krásné řeky…malá ochutnávka v naší fotogalerii.

🙂  Prosíme, kdo byl na Moravě… pošlete fotky…ať dáme album dohromady! 🙂

Momentální fotogalerie navršila fotky od pořadatelů…mrkněte : Zde ke koukání 

Vido z řeky zde

IL