Havířovská cena – 16 medailových míst + stříbrná štafeta

Tak je to tady! 🙂

V sobotu 26. 9. 2015 se konala Havířovská cena v plavání.

Poslední zářijová sobota byla ve znamení medailí. Po prvé v nové sezóně se naši plavci vydali bojovat za své barvy do Havířova. Setkali se s 13 kluby Moravy. Plavci přijeli z Komety Brno, KPS Ostravy, Opavy, Karviné, Krnova, Zlína až po Třinec.

Po prvotních obavách se ukázalo, že většina plavců přeskočila své nahlášené časy a prokázala, a že sezóna bude stát za to. Své zlato si s přehledem vybojovala Fuková Kateřina (2005) na tratích 50 M, 100 VZ a 50 VZ. V disciplíně 50 P si odnesla stříbro. Chlopčíková Karla (2003) získala zlatou medaili na trati 50 P. Stříbro vybojovala na 100 P a bronzovou příčku obsadila za 50 VZ a 200 P.

Laník Jakub (2003) si zaplaval elegantním motýlkem pro stříbro. Další traťě jako 100 VZ, 200 VZ a 50 VZ  si zaplaval do 4., 5. a 7. místa. Kubo těšíme se, co vyletí nahoru dál. Jsi naše velká naděje!

Blahutová Lucie (2005) si dovezla bronzovou medaili na trati 50 P a na té stejné trati si také třetí místo vybojoval Andrle Adam (2005). Svým krásným motýlkem si vybojovala stříbro i Veronika Franková (2005). Na trati 50 Z a 50 VZ si vybojovala parádní 4 a 5. místo. Ani Verunka neřekla své poslední slovo! Její časy jedou stále nahoru a my se těšíme co se podaří dále! 🙂

Úspěšnou závodnicí byla i Michaela Tůmová (2005), která si odnesla 2x stříbro za trať 100 VZ a 50 VZ a bronzovou medaili v disciplíně 50 Z. Svým pohodovým stylem na trati 50 Z si zaplaval pro své zasloužené zlato i Samuel Chlopčík (2005). V disciplíně na 50 P zaznamenal 4. místo a parádní osobní rekordy na všech svých disciplínách! 🙂 Zdaleka naše výkony nejsou na vrcholu. Všem gratulujeme!

Obrovská pochvala patří i Toníkovi Vikovi, Petru Mrázkovi, Adélce Klánčikové, Martinu Polachovi, Matěji Saksovi a Helence Lednické. Nejmladším benjamínky byla Apolena Fuková a Alena Chlopčíková. I jejich výkony byly skvělé, žel na umístění zatím nestačily.

Třešničkou na dortu byly nejen výherní ceny v podobě dortů a koláčů, ale i naše ohromná dívčí štafeta ve složení Ličmanová Klára, Lancová Tereza, Chlopčíková Karla a Kodajková Tereza! Jedinečným časem 2:06,9 získala nejen III. výkonnostní třídu, ale i stříbro a výborné frgále! Byla to náramná podívaná. Ani další naše štafety se neměly za co stydět. Další chlapecká a dívčí štafety také bojovaly. Někteří plavci měli lepší časy na štafetách, než v osobních závodech. Srdečně blahopřejeme všem! Byli jste úžasní! Prostě jednoznačně skvělý finišment! 🙂

Děkujeme všem našim obětavým trenérům Radkovi a Terezce Kodajkovým, Martině Polachové, ale i Báře Tobolové za podporu všech závodníků, týmu a garanci. Poděkování patří i skvělým rodičům Karly Chlopčíkové, Sama Chlopčíka, rodině Polachovým, Mrázkovým, Klánčikovým, Fránkovým, bezvadné mamince Irence Tůmové, Verunce Saksové, rodině Blahutové, Andrlové…bez Vás bychom ani nebyli tým! 🙂

Na dálku zdravíme jedinečnou Báru Fukovou a Tobolovou.

Sezónu jsme odstartovali a teď to bude jen lepší a lepší! 🙂

 

 

Propozice: 3221_Propozice_Havirovska_cena

Přijatí: 3221_Prehled_prihlasenych_a_prijatych Havířov

Výsledky : 3221_Vysledky_Havirovska_cena (1)