Těšínský plavecký meeting MarioSport – 1. kolo/Runda I

Výsledky tady (přepni na Dzień 1)

Kluby – bodování

Propozice zde

Fotogalerie

V sobotu 28.11.2015 vyjeli naši závodníci na rundu do polského Cieszyna.
Závodů se bohužel nemohli zúčastnit závodníci ročníku 2004-2006, kteří měli ve stejný termín mezioblastní přebor v Opavě.

Tyto závody pořádá polský sportovní klub MarioSport v univerzitním bazénu v Cieszyně, tedy ve tom bazénu, kde své závody pořádá náš spřátelený oddíl Delfin Cieszyn.

Sobotní závod byl prvním kolem tzv. rundy, která bude pokračovat koncem ledna a v polovině května příštího roku. Závodníci dostávají diplomy a medaile po každém závodě, v květnu se bude navíc ještě vyhlašovat celkový vítěz všech tří kol. Velkou výhodou tohoto systému je to, že závody trvají mnohem kratší dobu, protože se neplavou pokaždé všechny disciplíny.

Organizátoři také experimentovali s počtem rozhodčí. Pokud se plavala vzdálenost 25 metrů, tak rozhodčí hned po startu přešli na druhou stranu bazénu. U prvních rozplaveb jim stačila rychlá chůze, u nejrychlejších rozplaveb už museli rozhodčí běžet přesně změřit dohmat.

Závody byly vypsány pro ročníky 2003 a mladší, nejmladší závodnící měli ročník narození 2010 !

Našimi nejmladšími závodníky byly Eduard Fránek a Renátka Tobolová, oba ročník narození 2008. Pro oba to byly první mezinárodní závody, navíc Edík bojoval s trémou, která ho málem nepustila do bazénu. Oba závodníci se s konkurencí poprali statečně a bojovali. Jsme rádi, že se nám daří vychovávat talenty dalšího plaveckého ročníku.

O rok starší Apolenka Fuková a Tomáš Mrázek již mají několik závodů za sebou a oba si spolu závody v Polsku užili. Apolence těsně unikly stupně vítězů v disciplíně 25 Volný způsob, kdy si zlepšila nahlášený čas o 2 vteřiny.

Vybojovat místo na stupních vítězů se podařilo Petrovi Mrázkovi (2003), když obsadil 2. místo v disciplíně 50 metrů Prsa. Tradičně naším nejúspěšnějším závodníkem byla Karla Chlopčíková (2003), které s přehledem vyhrála obě své disciplíny a vévodí tak žebříčku celé rundy s náskokem 162 bodů. Své soupeřky porazila “o parník” a budeme Káji držet palce na Mistrovství České republiky, které se koná tento víkend v Trutnově.

Děkujeme všem rodičům za podporu dětí na závodech a všem trenérům za čas a úsilí, které dávají do trénování našich dětí.

Vojtěch Mrázek