Zimní mistrovství ČR – 12-ti letých žáků v Trutnově

Na  Zimní Mistrovství ČR dvanáctiletých v Trutnově, kde soupeřilo 222  žáků a žaček z 88 plaveckých klubů , se za POFM probojovali dva plavci: Karla Chlopčíková a Jakub Laník.

Karla Chlopčíková byla přijata do 5 disciplin.Nejlépe zvládla 100m prsa, kde skončila na 6. místě. V dalších disciplinách
100 polohový závod a 50 VZ se ji už nedařilo podle jejích představ, nepřiblížila se svým nejlepším časům a s umístěním nebyla spokojená. Náladu jí na závěr třetího půldne závodů trochu spravil vylepšený osobní rekord na 200 m prsa, kde skončila  15.

Jakub Laník plaval dvě discipliny 50 m volný způsob a 100 motýl. V obou případech si vylepšil osobní rekord, a splnil si tak vytčený cíl. Na trati 100 motýl obsadil 23.příčku.

Probojovat se na Mistrovství není vůbec jednoduché a naši plavci z POFM už jen svou účastí dokázali, že patří mezi elitu v České republice.

Ráda bych touto cestou poděkovala Kubíkovi, který se snažil rozptýlit Kájiné chmury a opravdu dost špatnou náladu, když se jí nedařilo tak, jak byla dosud zvyklá. Po osobáčku se nakonec po slzách objevil  i úsměv.

Na zpáteční cestě jsme druhou adventní neděli navštívili Třebechovice pod Orebem a známé muzeum betlémů.

MUDr. Karla Chlopčíková

Fotogalerie

2812_151205VYS_MCR12