Karvinký aquatlon – Zlato a stříbro pro naše barvy!

V sobotu 19. března 2016 se skupinka našich plavců zúčastnila závodu Karvinský aquatlon.  Aquatlon je kombinací dvou disciplín, plavání a běhu.

Letos se konal již 3. ročník tohoto závodu, poprvé byl tento závod zařazen do seriálu závodů České triatlonové asociace. Soutěže se zúčastnilo 100 závodníků z Česka a z Polska.

Nejlépe se umístil Tomáš Mrázek, který získal zlatou medaili v kategorii Žáci 9 let. Tomáš zaplaval 100 metrů volným způsobem v čase 01:45,7 a běžel 1000 metrů v čase 04:18,3. Tomáš vyhrál jak plaveckou, tak běžeckou část ve své kategorii.

Závodníci ročníku 2005 plavali stejné vzdálenosti a náš oddíl získal dvě stříbrné radosti! Adam Andrle plaval v čase 1:23.8 a Michaela Tůmová v čase 01:18,5.

Těsně pod stupni vítězů zůstala Helena Lednická, která ale soupeřila i s děvčaty staršími o 1 rok. Helenka bude velkou favoritkou tohoto závodu příští rok.

Závodů se zúčastnili dva naši starší plavci a ti museli absolvovat delší vzdálenosti. Petr Mrázek zaplaval 200 metrů volným způsobem v čase 03:03,7 a 2000 metrů běžel v čase 10:40.82.

Velkou smůlu měl Matěj Bartecký, který se zúčastnil hlavního závodu mužů. Solidně zaplaval 400 metrů volným způsobem v čase 06:38,5, ale při běhu na 5 km si nešťastně podvrtnul kotník a musel vzdát. Matěji, přeji Ti brzké uzdravení a děkuji za pomoc s rozcvičováním dětí před startem běžecké části.

Všichni jsme kvitovali posun termínu tohoto závodu z ledna na březen. Počasí se vydařilo, rodiče si užili úspěchů svých dětí a dokonce padl závazek, že někteří rodiče budou také závodit v aquatlonu v Karviné příští rok.

Velké poděkování našim závodníkům za vynikající reprezentaci a jejich bezvadnému zázemí za podporu! 🙂

 

Vojtěch Mrázek

Fotogalerie