IX. ročník plaveckých závodů 30. 4. 2016

Velká cena „O pohár primátora města Frýdku-Místku IX. ročník Velké ceny Frýdku-Místku v plavání

 

Minulou sobotu se uskutečnily jediné plavecké závody ve Frýdku-Místku, opět pod patronací magistrátu města jako Velká cena O pohár primátora města Frýdku-Místku.

Závodů se zúčastnilo 95 závodníků Plaveckého oddílu Frýdek-Místek, od nejstarších plavců až po ty nejmenší, nejmladšími závodníky byli čtyřletí Barbora Huječková a Antonín Míček.

Na úvod vystoupily akvabely, představily se všechny čtyři tréninkové skupiny ročníku 2005 až 2008.

Pro závodníky ročníku 2007 a mladší byl hlavním závodem …závod na 33 metrů volný způsob. Mezi chlapci byl nejrychlejší Tomáš Mrázek, druhý byl Adam Adrian Holaník a třetí Jakub Zvonek. Mezi dívkami jsme viděli dramatický finiš, o dohmat vyhrála Apolenka Fuková před Karolínou Kišovou, třetí skončila Viktorie Kochová.

Na závodníky ročníku 2005-2006 již čekala delší vzdálenost, 50 metrů volný způsob. Mezi kluky jsme sledovali nejtěsnější rozdíl celého dne, kdy Adam Andrle vyhrál až po výroku hlavního rozhodčího, druhé místo obsadil Martin Polach a třetí byl Matěj Saksa. Mezi dívkami si vítězství s přehledem vybojovala Kateřina Fuková, souboj o druhé místo vyhrála Michaela Tůmová před Veronikou Fránkovou.

V nejstarší kategorii 2004 a starší byl hlavním závodem 100 metrů volný způsob. Mezi kluky zvítězil Štepán Kaspar před Petrem Mrázkem a Antonínem Vikou, mezi dívkami vyhrála Vendula Janáčková těsně před Michaelou Matusíkovou a Karlou Chlopčíkovou.

Velké uznání si zasloužili naši hendikepovaní závodníci, pro které jsou tyto závody vyvrcholením jejich tréninkového úsilí.

Přišly i hromady nových dětí změřit síly. Každý si odnesl, to své… někdo osobní rekordy, jiný nové zážitky a zjištění, že je třeba začít trénovat ještě trochu více. 🙂

Novinkou letošních závodů byly rodinné štafety, kdy závodili dva dospělí z řad rodičů a dvě děti. Nejlepší byla letos rodina Chlopčíkova. Závody se odehrávaly v rodinné atmosféře a všichni závodníci odcházeli ze závodů spokojeni. “Měli jsme ceny pro všechny děti, u nás vyhrávají všichni”, řekla trenérka Martina Poláchová.

Výsledky ostatních závodů: Předplavci: Alena Carbolová, Michaela Huberová, Barbora Huječková, Matěj Mohyla, Adam Olejníček, Eduard Špok

16 m Prsa 2008: 1. Renata Tobolová, 2. Rebeca Egertová, 3. Monika Kaňoková 1. David Rumíšek, 2. Marek Mazur, 3. Tadeáš Lednický

16 m prsa 2009: 1. Jolana Ruszová, 2. Stella Prónyai, 3. Maruška Peřinová 1. Radek Sklář, 2. Ludvík Bohovčík

16 m Prsa 2010: 1. Natálie Pospíšilová, 2. Veronika Švrčinová, 3. Natálie Koudelková 1. Jan Gola

16 m znak 2008: 1. Renata Tobolová, 2. Klára Poláchová, 3. Monika Kaňoková 1. Eduard Fránek, 2. Filip Blahuta, 3. Miroslav Staněk

16 m Znak 2009: 1. Vincent Sarkozi, 2. Radek Sklář, 3. Ludvík Bohočík

16 m VZ 2009: 1. Vincent Sarkozi

16 m VZ 2010: 1. Veronika Zvonková, 2. Kristýna Míčková

33 m Prsa 2007: 1. Apolena Fuková, 2. Viktorie Kochová, 3. Adrea Austová 1. Radek Huber, 2. Jakub Zvonek, 3. Filip Zlámal

33 m Znak 2007: 1. Karolína Kišová, 2. Andrea Austová, 3. Tereza Dužíková 1. Adam Blizňák, 2. Filip Zlámal

33 m Motýl 1. Adam Adrian Holaník, 2. Tomáš Mrázek Hendikepovaní: Martin Bajer, Michaela Ermanová, Robert Farkaš, Jan Tománek

Nejlepší výkony na 33 VZ zvítězil  pohár primátora získali Tomáš Mrázek a Apolenka Fuková,  50 VZ to byli  Adam Andrle a Katka Fuková.

Vítězem a nejlepšími časy IX. ročníku Velké ceny Frýdku-Místku na 100 VZ 1:03,2 se stal Štěpán Kaspar a Vendulka Janáčková 1:05,8  

V. Mrázek

 

Fotogalerie Martina Janáka

Fotogalerie Jiřinky Mrázkové – dopoledne

Fotogalerie Jiřinky Mrázkové – odpoledne

Video – nástup a vystoupení akvabel

 

Jen střípky, které zde jsou, se snaží zachytit množství plavců, kteří přišli. Noví  docela….. i ti zkušenější.

Fotogalerie nezachytí vše… třeba to, jak se naše trenérka Romanka Lesňáková úžasně starala o naše hosty, o spolupracovníky, parťáky po celý den.   Na její vyhlášený guláš se těší celé osazenstvo POFM. Letošní zákusky a spešl džusy byly osvěžením všem! 🙂 Obrovské díky.

Jak nejstarší plavci vkusně upravili diplomy a ovládli techniku a spolu s naším novým technikem guru Davidem Austem přivedli letos závody k dokonalosti. Náš hlavní IT expert Tomáš Hrdina není skoro na jediné fotografii…snad na závěr a bez něj by závody také nemohly existovat!  Obětavý Filip Hudeček, který se nehnul s Davidem od aparatury… a zvládali bravurně nesmyslné technické výkyvy napětí, a nerozhodnost PC karet … Obrovské díky patří i naší tiché asistentce Hance, která pro letošní ročník objednala a sháněla všechny drahé kovy a poháry.

Množství mladých lidí, kteří se starali o klidný průběh závodů Natálka Dorociáková, Ondra Pobuda, Štěpán Kaspar, Veronika Novotná, Petr Mrázek, Danielka Austová – delfinek.  Mezi časomíru patřil trenér Radek Kodajek, Jana Pavlisková, Štěpán Kaspar, Martin Perutka a Matěj Bartecký. Nové posily do našeho týmu! Vždy na svém místě spolu s Terezkou Kodajkovou, která pracovala jako hlavní startér.

Díky mnoha obětavým dětem, lidem můžeme fungovat. Velké poděkování patří paní Lence Koulákové, která roky poskytuje zázemí našim akvabelkám. A naší švadlence Ivett, která připravuje momentálně nové kostýmy nejstarším synchronním závodnicím.

Mnoho z úžasných rodičů, kteří přispěli na letošní ročník nechce být ani jmenováno. Nenápadné a nehlučné součásti obrovského soukolí… ani bez Vás by to nešlo!

Poděkování patří všem Vám rodičům a firmám, které letošní závody podpořili!

Pověstná troška do mlýna, díky Vám všem… vytvořila letošní akci pro děti a mládež… určitě úspěšnou, motivační a přínosnou… těšíme se na příští jubilejní X. ročník!!! 🙂

IL a MP

Zpravodaj a IX.cena FM