Policejní mistrovství ČR a náš úspěšný Martin

Úspěch moravskoslezských policistů – plavců

Moravskoslezská policie dosahuje vynikajících úspěchů nejen v oblasti služby, ale také na poli sportovním. Zřejmě nejaktuálnějším důkazem jsou jednoznačná první místa při Policejním mistrovství České republiky v plavání se záchranou tonoucího 2016.

Další ročník mistrovství proběhl minulý týden, konkrétně 19. dubna 2016, v Mělníku. Mistrovství ve vzájemné spolupráci pořádalo Ředitelství služby cizinecké policie, Útvar policejního vzdělávání a služební přípravy, Centrum sportu Ministerstva vnitra, Unie tělovýchovných organizací Policie České republiky, sportovní svaz policistů a hasičů a Sportovní policejní spolek Prezidium Praha, o. s.

Mistrovství se vrátilo opět po roční pauze do mělnického krytého bazénu. Soutěžící byli rozděleni do kategorií ženy (bez rozdílu věku) a muži (do 30 let / do 40 let / nad 40 let). Jistě všichni uvítali užití elektronického časoměrného zařízení. Soutěž měla celkově dle kategorií 26 disciplín (například volný způsob, prsa, znak, motýlek či polohový závod; vždy závislé na stanovené délce tratě). Měla také dvě zvláštní disciplíny – záchranné plavání v plavkách (25 metrů pod vodou + 25 metrů volný způsob) a záchranné plavání v oděvu (25 metrů volný způsob + 25 metrů s figurínou). Konkurence na mistrovství nebyla nijak malá, do některých disciplín bylo třeba se kvalifikovat (absolvovat postupová kola).

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje reprezentovala pětičlenná výprava. Složena byla jen z mužů („naše“ plavkyně účastnící se pravidelně soutěže plní v této době mateřské povinnosti). Do Mělníku vyrazil vedoucí výpravy Vladimír Kramoliš, dále Lumír Peterek, Peter Hořava, Martin Perutka a Ivan Pilát. Jejich strategie byla zcela jasná – snažit se o co nejlepší umístění, nejlépe na prvním místě. Díky celoroční přípravě a tedy tvrdé dřině na trénincích před závody se jejich předsevzetí vyplnilo.

Moravskoslezští plavci stáli 17 x na stupních vítězů (12 x první, 3 x druhé a 2 x třetí místo):

Martin Perutka
1. místo 100 motýl
3. místo 50 motýl
3. místo 100 volný způsob

  1. místo štafet 4 x 50 PZ
  2. místo štafeta 4 x 50 K

 

Martine! Skvělé, blahopřejeme! 🙂

To jsou jen střípky … díky Radku, pane trenére! 

Psali o nás Martin a Policejní MČR 2016

 

Fotogalerie