Liga nejmladších plavců v Kopřivnici

Moravskoslezská plavecká liga nejmladšího žactva, Kopřivnice 21.5.2016

V sobotu 21.5.2016 se uskutečnila v Kopřivnici Moravskoslezská plavecká liga nejmladšího žactva. Pro nejmladší závodníky jsou toto první velké plavecké závody, kde získávají zkušenosti a porovnávají své výkony, tentokrát se závodníky z 12 plaveckých oddílů z celé Moravy.

Mezi nejmladšími závodníky ročníku 2010 jsme měli jedinou zástupkyni, Natálii Koudelkovou. Natálka si vedla velmi dobře a získala bronzovou medaili v disciplíně 25 metrů prsa.

V ročníku 2009 závodil pouze Vincent Sarkozi, který se předvedl hlavně v disciplíně 25 metrů prsa, kde zvítězil v čase 36,6 sekundy. Velkou favoritkou těchto závodů byla Jolana Ruszová, která se však pro náhlou zdravotní indispozici nemohla závodů zúčastnit. Jolo, určitě to příště musí vyjít!!

V ročníku 2008 nás reprezentovali zkušení David Rumíšek, Renata Tobolová, Klárka Poláchová a nově také Eduard Fránek a Rebeca Egertová. Nejlépe se vedlo Davidovi Rumíškovi, který obsadil 2. místo v disciplíně 50 metrů prsa v čase 59,5 sekundy a Eduardovi Fránkovi, který byl 4. v disciplíně 50 metrů znak, kde své maximum vylepšil téměř o 8 vteřin.

Nejlepšího umístění jsme se dočkali v ročníku 2007. Apolena Fuková skončila třikrát druhá, pokaždé za Adélou Jelenovou z Opavy. Karolína Kišová obsadila třetí místo v disciplíně 50 metrů Motýlek. Tomáš Mrázek tentokrát neposunul žádný svůj osobní čas, a proto odjíždí z Kopřivnice bez umístění. Tome, vyjde to příště!

Mezi nejstaršími závodníky ročníku 2007 se také objevily nové tváře. Adam Holaník a Viktorie Kochová předvedli velmi slušné výkony a Viktorka skončila druhá v disciplíně 50 metrů znak v čase 49,8 sekundy. Adam se neuvěřitelně zlepšil v motýlku, kdy posunul svůj osobní výkon o 16 vteřin a s časem 56 sekund získal sedmé místo.

Štafeta FUKOVÁ Apolena 2007, ŠINOVÁ Liliana 2009,  KOUDELKOVÁ Natálie 2010, BARTOŠOVÁ Ella 2008 získaly krásné stříbrné místo! Gratulujeme!!! 🙂

Děkujeme za skvělou přípravu malých plavců trenérce Romaně Lesňákové a Martině Polachové. Dobře ví, obě trenérky, že výborný základ je profit do dalších mnoha let!  Vše se zúročí a nelze žádnou chybu nechat plavat…

Vojtěch Mrázek

Fotogalerie