Letní pohár ČR 11 – letí – 11. a 12. 6.16 – Zlatá a stříbrná štafeta!

Vrcholné klání plavců ročníku 2005 se letos konalo v havířovském bazénu za účasti 110 elitních závodníků  z  47 oddílů Moravy, Vysočiny a Východních Čech včetně 6 zástupců našeho oddílu POFM.

Adam Andrle zaplaval na hranici svých nominačních výkonů, nejlépe mu vyšla disciplína 800VZ, kde skončil na pěkném 9. místě. Jeho rozhodnost a bojovnost na dlouhé trati se prokázala při překonávání nemoci. Plavci ví, že pokud nemohou, mohou závod vzdát.

Martin Polach si několikrát vylepšil osobní rekord, v konečných výsledcích pronikl dvakrát do první desítky a to 10. místem na 800VZ a 9. místem na trati 100M.    Kluci, oba veliká zlepšení, další závodní zkušenosti, skvělé!

Mezi děvčaty jsme měli opět celý čtyřlístek plavkyň.

Lucka Blahutová na prsových tratích obsadila nadějnou 15. resp. 16. pozici, skvěle si zlepšila osobní výkon na 50M a také oba úseky ve štafetách zaplavala výborně.

Míša Tůmová měla ze všech našich reprezentantů nejvíce nabitý program, plavala celkem 6 individuálních startů a vzácně vyrovnanými výkony obsadila pokaždé pozici na hranici první desítky nejlepších. Byla to také ona, kdo našim barvám ve strhujícím závěru vybojoval zlato v polohové štafetě a v závěrečné disciplíně  4x50VZ si ještě v úvodním úseku vylepšila osobák na skvělých 33,7s.

Verunka Fránková velmi dobře zvládla obě motýlové disciplíny, na 100M jí jen o vlásek unikla bronzová medaile, na poloviční trati skončila sedmá.

Kačka Fuková si na oblíbené padesátce VZ vyplavala skvělou 2. pozici a stříbrnou medaili. Na 100VZ a 200VZ také útočila na umístění „na bedně“, tentokrát ale obsadila shodně 4. místa. V prvním úseku štafety 4x50PZ si ještě vylepšila osobní rekord na 50Z na hodnotu 38,7s.

Děvčata opět projevila již značnou zkušenost a také týmového ducha výkony ve štafetách. Oproti nominačním časům z OPŽ si v obou vyplavala časová zlepšení a hlavně skvělá umístění. V sobotu večer v nádherném finiši dohmátla Míša Tůmová o pouhou 1 desetinu vteřiny rychleji a získala tak 1. místo na 4x50PZ. V sobotní 4x50VZ bojovaly holky ve složení Míša Tůmová – Verunka Fránková – Lucka Blahutová – Kačka Fuková opět jako lvice a tentokrát doplavaly na stříbrné příčce.

Byly to krásné závody, moc děkujeme za skvělou reprezentaci našeho týmu!

Přejeme všem plavcům zasloužené odpočinkové léto a hodně sil do další závodní sezóny.