40. ročník Velké ceny v Třinci – 12. 11. 2016

V sobotu 12. 11. 2016 se konal jubilejní 40. ročník Velké ceny Třinecka v plavání.

Letošní ročník byl slavnostní tím, že ceny předávali nejúspěšnější plavci Třineckého klubu.

A to … Petr Lebl, mistr světa juniorů v moderním pětiboji 2005, Marek Grycz vicemistr Evropy v moderním pětiboji juniorů 2016, Bibiana Kotzianová, mistryně republiky žactva v plavání 2015. Filip Jančík, mistr republiky v moderním pětiboji žáků 2015.

Tento typ závodů je pro začínající plavce, nové a nejmladší bojovníky plaveckého sportu tím nejlepším startem, jaký vůbec může být. Děti si změřily síly s plavci s Delfina Cieszyn, Třinecka a dalších klubů. Atmosféra byla příjemná a po prvních rozplavbách strach a obavy pomalu opadal.

Mezi naše nejmladší a nejmenší účastníky výpravy patřil Vít Neuwirth (2010), který si vybojoval i přes dvojitý kraulový start, nakonec bronzovou medaili na trati 25 P. Jeho bojovnost podporovala celá hala.  Organizátoři chtěli vrátit start, kdy pro jednoho z účastníků byl předčasný. Ale Víťa i přes pískání bojoval jako o život do cíle!

O rok starší Vincent Sarkozi (2009) si na stejné trati vybojoval zlatou medaili. Blahopřejeme! Mezi naše nováčky patří i Ludvík Bohočik (2009), kterému jen o chlup utekla bronzová medaile na trati 25 Z.

K nejmladším startujícím, kteří zvítězili a doplavali si pro zlato, patřila také Jolana Ruszová (2009). Doplavala si suverénně o tři sekundy před soupeřkami pro svou zaslouženou výhru.

Za ročník 2007 vybojoval překrásnou stříbrnou příčku Adam Holaník, na trati 50 VZ (časem 40,05 sec). Svou pečlivou přípravu a všestrannost doložil i na trati 100 VZ a 100 PZ kde získal 2x bronzové umístění. Znovu osobní rekord od minulých startů. Obrovská gratulace Adame! Jen tak dál.

Na trati 50 VZ zazářila a svou zlatou medaili si zaslouženě vybojovala Kochová Viktorie (2007), časem 39,9 sec. Hned za ní v těsném závěsu doplavala Karolína Kišová (2007) a získala tak stříbrnou medaili. Karolínka si poté bezkonkurenčně zaplavala pro zlatou medaili ještě na trati 100 VZ časem 1:31,7. Skvělé! Je vidět, že máme žhavá želízka v mokrém ohni! J

Na trati 50 P si pro zlatou medaili zaplavala naše Lucie Vančurová (2001). Ve stejné disciplíně bodoval Jan Šotola (2006), který se umístil na stříbrné příčce. Blahopřejeme! Lucka si vyplavala ještě bronz na trati 100 VZ.

V disciplíně na 50 Z si zajistila stříbrnou medaili Adéla Neuwirthová (2003). Hned za ní skončila na nepopulárním 4. místě Šárka Tobolová. Za to v závodě na trati 100 PZ skončila na krásném bronzovém místě! Ve stejné disciplíně tedy na 100 PZ, zlato ve své kategorii vybojovala opět Viktorie Kochová! O pět sekund za ní, doplavala Apolena Fuková, která si za stejnou trať odnesla bronzové ocenění.  Ve stejné disciplíně po prvé vůbec zazářil náš Jiří Rjaba, který si odnesl zasloužený bronz! Jirka si odnášel mnoho dojmů.  Tyto závody byly jeho velkou premiérou. Stejně jako pro Adama Kocha, který si vylepšil své osobní časy, Václava Chaloupeckého, Karolínu Biolkovou, Elen Skříčilovou, sestry Anetu a Vendulu Dostálovou, Báru Štěrbovou, Jakuba Vavřinu, Radka Hubera, sestry Šimerdovy, Magdu Vácovou, Kláru Maskalovou nebo Elišku Horňáčkovou. Naši závodní osádku svou energií rozvířili také Tomáš Mrázek, Valerie Pudová, Ludmila Pavelková, Ondřej Neuwirth, Eduard Fránek, Klárka Polachová, nebo Rebeca Egertová. Mnoho dojmů, zážitků a osobních rekordů padlo, ale ne všem se dařilo získat cenný kov. Nevadí! Budeme dál trénovat a znovu bojovat! Stupínkových ocenění je jen pár, ale obrovská snaha všech je neomezená. Chuť a nová síla také!

Děkujeme všem za unikátní reprezentaci našeho klubu POFM a děkujeme všem trenérům za podporu a přípravu a všem rodičům za povzbuzení! Těšíme se na další závody.  🙂