Mezinárodní plavecké závody / MIĘDZYNARODOWE ZAWODY PŁYWACKIE SOBOTA W CIESZYNIE – RUNDA I. CIESZYN, 1. 10. 2016

V nové sezoně odstartoval další ročník oblíbeného seriálu závodů v polském Těšíně pořádaný klubem Delfin Cieszyn. Organizace závodů letos zaznamenala několik změn, finanční prémie pro držitele nových traťových rekordů a hlavně systém bodování nejlepších výkonů v jednotlivých disciplínách a věkových kategoriích, součet bodových hodnocení na konci čtyřutkání pak ukáže nejúspěšnější tým.

Zůstává zachován systém výběru maximálně dvou disciplín ze 4 určených pro jednotlivá kola. Tentokrát jsme volili z tratí 50VZ, 200P, 100Z a 100M. Sjelo se nás přes 340 z 28 polských a moravských klubů, naše soupiska čítala celkem 16 jmen, díky precizní organizaci ale vše pěkně klapalo a závody měly hladký průběh.

Konkurence byla tentokrát opravdu veliká, přesto se naši závodníci blýskli mnoha nadějnými výkony. Vendulka Janáčková a Kačka Fuková si přivezly bronzové medaile ze svých silných disciplín 100Z resp. 50VZ. Těsně „pod bednou“ skončila Kája Chlopčíková na obou tratích na 50VZ a 200P, Matěj Saksa a Helenka Lednická na 200P a Verunka Fránková na 100M. Po letní tréninkové pauze se dostáváme zase do formy, výkony se přiblížily osobním maximům a padlo i několik osobních rekordů.

Gratulace medailistům a díky všem, kteří opět předvedli to nejlepší, co se dosud naučili. Díky benjakmínkům roč. 2007 (Adam Holaník,Tomáš Mrázek a Poly Fuková) i zkušenějším borcům (Adélka Klančíková, Alenka Chlopčíková, Martin Polach, Adam Andrle, Lucka Blahutová, Míša Tůmová, Petr Mrázek). Bylo to fajn, těšíme se na další Rundu. Druhé kolo se uskuteční 26. listopadu, začněte si vybírat další 2 trati z následující nabídky: 50Z, 200VZ a 100OPZ, bude se také plavat štafeta mix 4x50VZ.

 

Tady jsou propozice I. kola.

Zde celkový rozpis disciplin a termínů.

Seznam přihlášených závodníků

Přehled přihlášených klubů

Výsledky

runda-v-polsku-i