X. ročník závodů pro děti ve Frýdku-Místku

 

V sobotu 18. 3. 2017 se konal již X. ročník plaveckých závodů dětí a mládeže. Tento jubilejní ročník se konal na bazénu 11. ZŠ, společnosti Sportplex.

Počet nahlášených dětí byl letošní rok rekordní, prvotní počet byl 204 plavců.

Mezi nejmladšími účastníky se letos přihlásili tříletí Nečesalová Sofie a Pavlíček Hubert. Před plavců se letos nahlásilo velké množství, odplavalo nakonec 16 nováčků! 🙂

V kategorii mezi nejmladšími plavci ročníku 2011 zvítězili na trati 16 P Smolková Viktorie a Smolka Vojtěch. V ročníku 2010 byli úspěšní a 1. místo získal Gola Jan, stříbrný Neuwirth Vít a bronz si vyplaval Špok Eduard.  V kategorii dívek to byla na 1. místě Míčková Kristýna, stříbrná Zvonková Veronika a bronzová Svobodová Ellen. Mezi ročníky 2009 si na stejné trati zlato vybojovala Ruszová Jolana, stříbro vybojovala Peřinová Marie a bronz Zlámalová Veronika. Mezi chlapci patří právem zlatá medaile Vincentu Sarkozymu, stříbro Skláři Radkovi a bronz Bohočíkovi Ludvíkovi.

V disciplíně 33 P ročník kategorii ročníku 2003-2004 si zlatou medaili vyplavala Džuganová Bára, stříbro patří Austové Danieli a bronz Dostálové Anetě.  Jako jediná za ročník 2002 plavala Mandysová Gabriela. Získala zlaté ocenění.  V kategorii chlapců si své zlato vybojoval Šujan Richard, stříbro Kubica Jakub a bronz patří Matěji Lipkovi. Ve stejné disciplíně jen ročníky 2005-2006 si zlatou pozici vybojovala Kratochvílová Lukia, stříbro patří Šimerdové Amálii a bronz Štěrbové Báře. Zlato si na stejné trati vybojoval Škuta Šimon a stříbro Mach Daniel. Mezi ročníky 2007-2008 si vyplavala své zlato Austová Andrea, stříbro Tobolová Renata, a o bronz bojovala Egertová Rebeka. Mezi chlapci si vyplaval své suverénní zlato Rumíšek David, stříbro Fránek Eduard a bronz náleží Zvonkovi Jakubovi.

V disciplínách 16 Z získala v roč. 2010 své první zlato Bajerková Simona, stříbro Galačová Agáta. Mezi ročníky 2011 se blýskla ve zlatě Stratilová Veronika, ve stříbře Šigutová Eliška a bronz si získala Juráčková Valerie.  Mezi chlapci ve stejné disciplíně roč. 2009 získal své první plavecké zlato Hrtoň Štěpán a stříbro Olejníček Adam. V ročnících 2010 zazářil na zlaté příčce Novotný Lukáš a stříbro si vybojoval Klose Albert. Nejmladší plavec v této disciplíně a jediný si vyplaval zlato. A to Berek Matyáš (2011).

disciplíně 33 Z se v ročnících 2004-03 umístila na prvním místě Dostálová Ventula, a její sestra Anetka získala stříbrnou pozici. Austová Daniela si vyplavala bronz. Blahopřejeme! J Mezi ročníky 2006-2005 se umístila na 1. místě Lisická Barbora, 2. místo obsadila Štěrbová Bára a 3. místo získala Vácová Magda. I další bojovaly statečně, žel na medailové umístění to zatím nestačilo. Mezi ročníky 2007-2008 se umístila na 1 příčce Tobolová Renátka, 2. místo obsadila Austová Andrea a bronz získala Chaloupková Vendula. Mezi chlapci byl úspěšný Lipka Matěj, Kubica Jakub, Mach Daniel. Ročníky 2007-2008 ovládl zlatý Rumíšek David, stříbrný Huber Radek a bronzový Fránek Eduard. I všichni ostatní vynaložili velkou snahu a patří jim obrovská pochvala.

Vyvrcholením dopoledního programu byla pohárová disciplína ve volném způsobu – kraul. Zlaté pozice vybojovaly mezi dívkami Dostálová Vendula, Štěrbová Bára, Tobolová Renátka, Ruszová Jolanka. Mezi kluky zvítězili Šujan Richard, Škuta Šimon a Rumíšek David a Novotný Lukáš.  Absolutními vítězi s nejlepším časem pohárové disciplíny byl Rumíšek David a Tobolová Renátka. Moc blahopřejeme! J

Letošního klání se zúčastnily i děti s postižením. Znovu prokázali svou houževnatost, chuť bojovat, soutěžit a zúčastnit se. Ve volném stylu byla první Ermanová Michaela, stříbrný si doplaval Tománek Jan a dvojčátka Dankovy získaly bronz.

V první odpolední disciplíně prsa 50 m se v ročnících 2001 a starší umístili na prvních místech Morongová Gabriela a za muže Ličman Šimon. Za ročníky 2002–2003 se umístily Chlopčíková Karla, Joniecová Kristýna a Klimasová Klára a za muže Pajtl Matěj a Mrázek Petr. Za ročníky 2004–2005 se umístily Blahutová Lucie, Tobolová Šárka a Bajerková Eva a za muže se umístil pouze jeden zástupce této kategorie Vavřina Jakub. Za ročníky 2006–2007 se umístily Chlopčíková Alena, Klančíková Adéla a Fuková Apolena a za muže Saksa Matěj, Šotola Jan a Kraus Filip.

V disciplíně znak 50 m se v ročnících 2001 a starší umístily Matusíková Michaela a Dorociáková Natálie. Za ročníky 2002–2003 se umístily Janáčková Vendula, Klimasová Klára a Neuwirthová Adéla a za muže Pajtl Matěj, Mrázek Petr a Haška Filip. Za ročníky 2004–2005 se umístily Tobolová Šárka, Fránková Veronika a Pudová Valerie a za muže Andrle Adam, Chlopčík Samuel a Vavřina Jakub. Za ročníky 2006–2007 se umístily Lednická Helena, Blažková Gabriela a Tkadlecová Amálie a za muže Novotný Matyáš a Neuwirth Ondřej.

V disciplíně volný způsob 50 m se v ročnících 2001 a starší umístily Matusíková Michaela a Morongová Gabriela a za muže jediný zástupce Kaspar Štěpán. Za ročníky 2002–2003 se umístily Chlopčíková Karla, Ličmanová Klára a Joniecová Kristýna a za muže Pajtl Matěj a Haška Filip. Za ročníky 2004–2005 se umístily Fuková Kateřina, Tůmová Michaela a Blahutová Lucie a za muže Andrle Adam, Polach Martin a Chlopčík Samuel. Za ročníky 2006–2007 se umístily Klančíková Adéla, Kišová Karolína a Blažková Gabriela a za muže Saksa Matěj, Rjaba Jiří a Novotný Matyáš.

V disciplíně motýlek 50 m se v ročnících 2001 a starší umístila Dorociáková Natálie a za muže Kaspar Štěpán. Za ročníky 2002-2003 se umístila Janáčková Vendula. Za ročníky 2004-2005 se umístily Tůmová Michaela, Fuková Kateřina a Fránková Veronika a za muže Polach Martin. Za ročníky 2006-2007 se umístily Lednická Helena, Kochová Viktorie a Chlopčíková Alena a za muže Holaník Adam, Chaloupecký Václav a Rjaba Jiří.

V disciplíně polohový závod 4×16 m, kterého se účastnily pouze ročníky 2006-2007 mezi ženami na zlaté příčce umístila Lednická Helena, na stříbrném umístění Chlopčíková Alena a na bronzovém Blažková Gabriela. Mezi muži na zlatém umístění skončil Saksa Matěj, na stříbrném Novotný Matyáš a na bronzovém Šotola Jan.

Polohový závod 4x33m, v ročnících 2001 a starší mezi ženami vyhrála Matusíková Michaela a na stříbrném umístěni skončila Dorociáková Natálie. Mezi muži vyhrál jediný zástupce Kaspar Štěpán. Za ročníky 2002-2003 mezi ženami vyhrála Chlopčíková Karla, stříbro brala Janáčková Vendula a na bronzovém umístění skončila Ličmanová Klára. Mezi muži vyhrál Pajtl Matěj, druhý skončil Mrázek Petr a třetí byl Haška Filip. Za ročníky 2004-2005 mezi ženami vyhrála Fuková Kateřina, na druhém místě byla Tůmová Michaela a na třetím místě skončila Franková Veronika. Mezi muži vyhrál Andrle Adam, druhý byl Polach Martin a třetí Chlopčík Samuel.

Na závěr závodů se konaly štafety a mezi ženami vyhrála štafeta ve složení Chlopčíková Karla, Klimasová Klára, Matusíková Michaela, Janáčková Vendula. Na druhém místě skončila štafeta Joniecová Kristýna, Vančurová Lucie, Pešová Bára, Ličmanová Klára. A na třetí pozici skončili Klančíková Adéla, Blažková Gabriela, Chlopčíková Alena a Lednická Helena. Mezi muži vyhrála štafeta ve složení Mrázek Petr, Andrle Adam, Polach Martin, Kaspar Štěpán. Na druhém místě se umístila štafeta Novotný Matyáš, Mrázek Tomáš, Kraus Filip, Pajtl Matěj. A na třetím místě se umístili Chlopčík Samuel, Chaloupecký Václav, Holaník Adam a Rjaba Jiří.

Byly to osobní vítězství, posunuté limity, osobní rekordy a krásná setkání. Díky Vám všem! 🙂

Všem zúčastněným děkujeme, vítězům blahopřejeme a budeme se těšit na dalším ročníku plaveckých závodu ve Frýdku-Místku.

A jen některé z mála postřehů a hlášek dne …

“Tak dobře zorganizovanou akci pro děti jsme dlouho neviděli! S tolika malých dětí a závodníků, pěkně Vám to odsýpalo…, příští rok přijdeme znovu!”

“Díky za překrásný sportovní zážitek… bylo to motivující pro všechny.”

“Já jsem tak plaval, až se za mnou kalila voda!” 🙂

“Klaplo vám to od A do Ž … děkujeme všem za starost, byl to pro Vás hodně náročný den…”

“Přejeme i další léta zástupy dětí, které naučíte tak precizně plavat, je to radost se dívat… dodnes si pouštíme video se starty naší dcery. A to chodí plavat jedenkrát týdně. Klobouk dolů před všemi, kdo ve svém volném čase se věnují dětem.”

“X. ročník byl nejlepší za celou éru, co mohu sledovat… tečka na závěr byla bombastická, děkuji, že jsme mohli být přítomní! Ať se daří celému týmu POFM.”

 

Fotogalerie zde

Video z nástupu a dopoledního vystoupení akvabel

Video z odpoledního vystoupení akvabel

Video z polohového závodu a hromadného skoku do bazénu

 

Výsledky zde

PropoziceX.rocnikVCFrydku-Mistku

rozlosovani (1)

souhrn_zavodniku