Skvělá obhajoba prvního místa a dalších šest medailí z Polska pro Plavecký oddíl FM !!!

Poslední závod ze série čtyř Rund v Polském Těšíně se vydařil.
Tentokrát si plavci vybírali z disciplín 50 m motýl, 100 m prsa  a 400 m volný způsob.První místo v součtu bodů z minulého ročníku obhajovala Karla Chlopčíková, letos v kategorii 14-15 letých a do čtvrtého závodu šla po 3
rundách s těsným náskokem jako favoritka.

Na trati 50 m motýlek si Kája Chlopčíková i Vendy Janáčková vylepšily osobní rekordy a za 33.,22 resp.33.83 s a získaly stříbrnou a bronzovou medaili. V ročníku-2006 obsadila Alenka Chlopčíková 9.místo.

Štěpán Kaspar po delší závodní pauze jako jediný z kluků hájil barvy Plaveckého oddílu v nejstarší kategorii a za 33,12 s  získal bronz.

Na trati 100 m prsa nejmladší Apolenka Fuková (2007) bojovala s o rok staršími děvčaty a umístila se na 9. místě, (ve svém ročníku byla 2.). Své první mezinárodní závody absolvovala Eva Bajerková (2004) a na stejné trati skončila na 16.místě. Alenka Chlopčíková si na 100 P vylepšila osobák a získala nádhernou bronzovou medaili, starší Kája pak stříbrnou.  Náročnou trať 400 VZ si vybraly Apolenka Fuková, (8.místo) a Vendy Janáčková, která na ní vybojovala další medaili, tentokrát stříbrnou.

V závěrečném ceremoniálu byli dekorováni a odměněni nejlepší závodníci v hodnocení všech čtyř kol. Kája Chlopčíková potvrdila dnešními výkony náskok a vybojovala celkové vítězství a pohár pro vítěze.

Vynikající završení letní sezóny pro naše barvy! Velké poděkování patří trenérům, plavcům za jejich dřinu a disciplínu a rodičům za podporu! Skvělá reprezentace!!! 🙂 

Fotogalerie

Výsledky

wyniki