41. ročník Plaveckých závodů v Třinci 2017

Z Třince 14 medailí pro POFM – 25. 11. 2017

Přátelské závody v Třinci pro nejmladší a nezkušené plavce byly znovu atmosférou jedinečné. Tyto závody nejsou primárně určeny pro zkušené závodníky a mladší ročníky. Je to ale zároveň možnost pro nové plavce vyzkoušet si své dovednosti v závodním prostředí. Pro mnoho našich dětí byly tyto závody startem do jejich závodní kariéry. Naše výprava čítala 42 dětí, vesměs děti, které ještě nikdy nezávodily. Mezi nováčky nemladšími byl Eda Špok, který sklízel 4. místa. Má výborně našlápnuto, jen tak dál! ????

Závody si po prvé zkusila i Houdková Patricie, Zlámal Filip a Verunka, Janáček Jakub, Pavlíčková Jana, Źizková Veronika, Ögeerová Sofie, Lednická Eliška, Mikuš Tomáš, Stratil Dominik, Metz Tomáš, Juráčková Valerie, Rychlíková Karolína, Pospíšilová Tereza, Hrtoň Štěpán, Mazur Marek, Savenko Kristýna, Davídková Adélka nebo Zlotý Dominik.

Každý z nich si vyzkoušel počáteční stres, úzkost, svůj první start a nervozitu z výsledku.

Komu se na prvních závodech dařilo byl Filip Hořava, který získal bronz na trati 25 P a také na trati 25 Z. Blahopřejeme! ???? Novým naším malým závodníkem je i Honzík Gola, který si vybojoval stříbrnou medaili v disciplíně 25 P. Velkým bojovníkem se ukázala i Simonka Bajerková, která si vyplavala zlaté umístění v disciplíně 25 P.

Na tratích 50 VZ, 100 VZ si své zlato vybojoval David Rumíšek a stříbro na trati 100 polohový závod. Za ním ho následoval Vincent Sarkozi. Svůj bronz získal zaslouženě také v polohovém závodě. Nově bojovala i Vendulka Chaloupková a zlato získala v disciplíně 50 Z.

Z nostalgie s námi jela i Apolenka Fuková. Vybojovala si bronz, na stejné trati jako Vinci a David. V disciplíně na 50 P také obhájila svůj bronz. Ruszová Jolanka na stejné trati ve své kategorii také získala bronzovou medaili. Velká gratulace děvčátka! ????

Díky i všem dalším, kteří jeli a neměli tu možnost umístit se. Velké díky za jejich práci, poctivost a dřinu na tréninku patří Matymu Audymu, Edovi Frankovi, Rebece Egertové, Kubovi Vavřinovi, sestrám Dostálovým, Amálce Tkadlecové, Natálce Dorociákové, Ivě Machové, Ludvíkovi Bohočíkovi.

K pohodovému průběhu přispěli i rodiče …. Díky za povzbuzování, focení a klidovou dotaci! Bez Vás by to vůbec nešlo…. ???? Díky trenérům za jejich práci a podporu po celé měsíce i tento den. A´t nám to i nadále všem plave! 🙂

Napsala : Ličmanová Iveta

Fotogalerie : Rumíšková Gabriela

https://delfinifm.rajce.idnes.cz/Velka_cena_Trince_2017/

propozice_VCT_2017

 

Všichni zájemci hlaste se u trenérů.