Velká cena Opavy – 25. ročník, 17. – 18. 2. 2018

Do Opavy jsme se vydali s 9 člennou výpravou na sprinterský závod pořádaný v tradičním únorovém termínu.

Většina našich reprezentantů letos patřila mezi „mladší ročník v kategorii“ a také vzhledem k probíhající objemové fázi tréninků jsme neměli přílišné výsledkové ambice. Proto nás velmi příjemně překvapila zlepšení osobních maxim, která všech 9 borců předvedla.

„Skokany závodu“ se tentokrát stali Adam Holanik, na trati 50P vylepšil svůj výkon z 59,03 na 50,87 a Martin Polach, který výrazně zlepšil techniku i taktiku na prsové stovce a osobák si posunul o 13s. Martin a také Adélka Klančiková zlepšili svá osobní maxima ve všech 5 startech.

U všech závodníků bylo patrné další zkvalitnění techniky plavání, pokusili jsme se zlepšit také techniku obrátek a výjezdů, v interní soutěži „o nejdelší znakový výjezd“ zvítězila Poly Fuková, která odvlnila po startu docela blízko k 15m linii a i po obrátce předvedla pěkný výjezd.

Nejblíže k medaili měla Kačka Fuková, na 50VZ výkonem 29,30 obsadila 4. příčku a Viki Kochová, která na 50M časem 38,60 (nový osobní rekord) vybojovala 6. místo.

Adam Andrle si vylepšil osobáky na obou kraulových tratích, Gabča Blažková si skvěle zlepšila výkon na 50Z a Kája Kišová posunula své maximum nejvíce na 100VZ.

Děkujeme všem reprezentantům a přejeme jim i ostatním našim plavcům další výkonnostní růst a pěkné výsledky.