Lednový plavecký kemp pro závodní plavce

11. – 13. ledna 2019 děti a trenéři našeho klubu absolvovali kemp s plaveckým expertem a trenérem Lubošem Križkem. Všichni účastníci načerpali, dovolím si říct, ohromné množství nových, cenných informací k plaveckým způsobům znak a kraul. Dověděli jsme se jakým chybám se potřeba vyhnout, na co je se při plavání zaměřit i jaká cvičení musíme do tréninkového procesu zařazovat, abychom měli šanci přiblížit se současné plavecké špičce. Ačkoliv ambice našeho mladého oddílu jsou dosud poměrně skromné, kdy se snažíme dotáhnout na nejlepší v rámci republiky, na kempu nám Luboš předvedl zejména technická cvičení, jenž jsou v současnosti používána i absolutní světovou špičkou napříč všemi kontinenty. Teď je už jen na nás všech (trenérech i závodnících), kolik načerpaných informací budeme schopni přenést do tréninkového procesu a následně i do závodních výkonů. V nejbližší době se budeme s Lubošem snažit domluvit i 2. kemp, který by byl zaměřen na zbývající způsoby motýl a prsa, jenž by se měl předběžně uskutečnit v období od druhé poloviny února do prvního březnového víkendu (brzo upřesníme).
Souběžně s Lubošem spolupracujeme i na dálku, kdy nám pomáhá tvořit propracovanější tréninkové plány, což jistě rovněž přispěje k dalšímu zkvalitnění našich tréninků.
Já osobně věřím, že spolupráce s našim externím expertem, odstartuje zcela novou, úspěšnou éru frýdeckomísteckého plavání.    Trenér Peter Hořava

 

Fotogalerie z kempu

Kdo ještě máte nějaké povedené fotky, prosím pošlete… 🙂

Odkaz na videa z kempu zde a zde.