ISM Delfin Cieszyn PL

Otvírákem sezóny se v letošním roce stala po třech letech obnovená Runda. Na závody v polském Těšíně jsme se vždy těšili a tak jsme byli moc rádi, že nám skoro do tříměsíčního nezávodního období tyhle závody naskočily. Nově zrekonstruovaný bazén se přímo nabízel k zaplavání nových osobních rekordů. A to se taky ve výkonech našich plavců opravdu dělo. Téměř všichni si v Těšíně zaplavali alespoň jeden osobní rekord. Navíc si z Polska vezeme tři cenné kovy a to i přesto, že naši plavci převážné lichých ročníků byli znevýhodněni jako ti mladší v kategorii.

Asi nejvíce bude na polské závody vzpomínat Ludvík Bohočík, který si zde vyplaval první bednu v kariéře v podobě třetího místa na 50Z. Na 100Z ještě přidal krásné páté místo.

O další medailové umístění se postarala Rozálie Pospíšilová, která rozdrtila své stejně staré vrstevnice v závodě na 50Z a celkově se umístila na druhém místě. Přidala ještě páté místo na 50M a sedmé na 100K.

Další skvělé druhé místo si domů veze Valerie Juráčková ze stovky prsové. Na poloviční trati jí jen těsně uniklo třetí místo stejně jako na 100Z. Na 50M byla pátá. Na vše však ve svém ročníku bezkonkurenčně první.

Skvěle si vedla i naše nejmladší Tereza Seberová, která byla sice na 100P a 50P celkově šestá a pátá, nicméně ve svém ročníku také bezkonkurenčně první. Klára Kempná v novém osobním maximu krásné čtvrté místo na 50Z a osmá na 100Z. Veronika Stratilová dvě umístění do desátého místa na 100Z a 50M a dva osobáky. Eva Müllerová devátá na 100Z a také dva osobáky. Kluci si vedli možná ještě o něco lépe, když si Matyáš Berek dokázal vylepšit osobní rekordy ve třech disciplínách. Tomáš Mikuš pátý na 50P a sedmý na 50M a k tomu 3x osobní rekord. Lukáš Wrubel sedmý na 50P a 3x osobní rekord. A nakonec Matěj Pospíšil, který si vylepšil všechny své časy a dokázal být čtvrtý na 100Z a pátý na 50Z.

Poláci si opět připravili atraktivní show v podobě finálového závodu „Skin Race“ na 50 m kraul. Toto finále se plave vyřazovacím způsobem 6,4,2, vždy po dvou a půl minutě pauzy. Pro účastníky náročný závod, pro diváky atraktivní podívaná 😊

Celkově tedy povedené závody na rozjezd sezóny a teď už se budeme připravovat na důležitou českou sezónu, která začíná 11.března Velkou cenou Opavy.

Jan Holanik

Výsledky

Výsledky klubů

Fotogalerie