Letní olympiáda dětí a mládeže a naše Vendulka Janáčková

Hry VII. letní olympiády dětí a mládeže v Plzni

Stejně jako před čtyřmi lety náš bývalý plavec Matěj Kodajek, jsem letos byla vybrána spolu s dalšími 23 plavci za tým Moravskoslezského kraje už na VII. hry letní olympiády dětí a mládeže, která se letos konala od 14. 6. do 19. 6. 2015 v Plzni.

V neděli byl sraz brzo ráno u ČEZ Arény v Ostravě. Ten den se konal zahajovací ceremoniál, který byl na zimním stadioně. Už jsme byli taky převlečeni do reprezentačního oblečení, které jsme dostali na soustředění těsně před olympiádou. Atmosféra na stadioně byla úžasná. Nechybělo ani zapálení olympijského ohně a představení všech čtrnácti krajů, které v průběhu olympiády získávaly body. Jako MSK jsme nakonec skončili třetí.

Celkem tři dny se závodilo na 50-ti metrovém bazéně. Dopoledne v rozplavbách a odpoledne bylo finále pro osm nejlepších.  V úterý jsem si zaplavala 100 m Z v čase 1:19,65, kde jsem nakonec skončila 18. a ve středu jsem si zaplavala 200 m VZ v čase 2:33,97, kde jsem se umístila jako 22.

Atmosféra celé olympiády byla úžasná, jak na ceremoniálech, tak na různých sportovištích. Sportů bylo celkem osmnáct a z toho jsme šli ve čtvrtek fandit a podívat se na naše házenkáře, basketbalisty a beachvolejbalistky, kteří soutěžili o umístění na bedně. Ve čtvrtek večer byl zakončovací ceremoniál, při kterém byl uhašen olympijský oheň, předala se olympijská vlajka do Ústeckého kraje, kde se příští rok bude konat zimní olympiáda a byl nám představen maskot budoucí olympiády (Bambulka). Letos jsme měli maskota Olyho, který nás přišel povzbudit ve středu na závody.

Děkuji všem trenérům za nezapomenutelný zážitek a přeji našim malým plavcům, aby se i oni mohli účastnit na této olympiádě.

Vendula Janáčková

Vendulko, moc děkujeme za skvělou reprezentaci našeho plaveckého oddílu! Při pohledu na časy výsledkové listiny máme jisté rezervy, ale na druhou stranu… ta ohromná odvaha a nasazení, píle a odhodlanost… ještě jsme neřekli své poslední slovo!

Výsledky: 2624_VYS_LODM_2015

Hodnoceni LODM  : lodm_hodnoceni

Fotogalerie LODM

Rozpis pro Letní olympiádu ČR:

2624_ODM_2015