Policejní mistrovství ČR a naši úspěšní trenéři :-)

Úspěchy na policejním mistrovství

Gratulace k vynikajícím výsledkům… Přestože se takto činí zpravidla ke konci článků, v tomto případě je vhodné gratulací začít. Moravskoslezští policisté byli totiž maximálně úspěšní na Policejním mistrovství České republiky v plavání se záchranou tonoucího.

Mistrovství se uskutečnilo v polovině května v krytém bazénu v Mělníku. Z našich řad se opět účastnili Peter Hořava a Martin Perutka, kdy za krajské ředitelství byla vyslána pětice policistů. V jejich excelentních výkonech se odrážel tvrdý trénink a individuální příprava. Do závodů dali, jak se říká, všechno a domů si přivezli neskutečnou „kupu“ medailí.

Dá se říct, že ve které disciplíně jsme nastoupili, tam jsme brali zlato, nebo stříbro. Takový úspěch jsme ještě nezaznamenali. Na výbornou jsme plavali opravdu všichni. V prsařských disciplínách kolegové brali ve všech kategoriích zlatou medaili! Vyhráli jsme obě disciplíny záchranářského plavání a polohovou štafetu, v kraulové jsme byli druzí. . Celá výprava si zaslouží obrovskou pochvalu. Ač jsem to nepočítal a celkový souhrn asi není zpracován, troufám si říct, že jsme byli nejúspěšnější výprava, alespoň co se umístění a medailí na hlavu týče.“

Individuální kategorie

Peter Hořava – 1. místo 100m prsa
1. místo 50m znak
1. místo 100m polohový závod
1. 4 x 50m polohový závod
1. místo záchranné plavání v oděvu muži 50 m

Martin Perutka – 1. místo100m motýlek
1. místo 4 x 50m polohový závod
2. místo motýlek muži 50 m
2. místo volný způsob muži 100 m
2. místo 4 x 50m volý způsob

Napsal: tr. Martin Perutka

Velké poděkování za vynikající reprezentaci Plaveckého oddílu Frýdek-Místek. Nedávno slavili velké úspěchy na XXXV. Mezinárodním letním mistrovství ČR v plavání masters v Ústí nad Labem, teď si s vylepšenou kondicí dali repete! To, aby nezůstali pozadu za našimi plavci.

Naši kluci udělali nejen výborné jméno policii Moravskoslezského kraje, ale i všem našim plavcům, kteří se snaží jít v jejich stopách. Určitě by pro další roky měli zvážit organizátoři možnosti obtížnosti a přikoupení cenných trofejí. 🙂

Psali o nás:    masters 2018 – květen

Fotogalerie