VI. ročník Havířovské ceny – 2018

Havířovská cena 2018

Na Svatého Václava proběhl další ročník Havířovské ceny v plavání. Pro naše plavce to byly první kontrolní závody po prázdninové pauze a zúčastnilo se jich 11 členů našeho oddílu.  Pro dva nejmladší benjamínky,  Matěje Audyho a Honzíka Goly to byla první zkušenost se závoděním.  Bylo ale vidět, že jsou perfektně připraveni a počínali si jako zkušení borci. Matěj si na 50M vyplaval premiérově deváté místo. Na znakové a kraulové trati to bylo 13 a 15 místo. Honzík jako vůbec nejmladší účastník získal krásné 13 a 14 místo.

Výkony na začátku sezóny nebývají nejlepší, ale tentokrát to vypadá, že naše děti o prázdninách nezahálely a ve sváteční den padal jeden osobní rekord za druhým.

Vůbec nejlépe si vedl Matěj Saksa, který své osobní maxima na 50P a 50VZ proměnil v první a druhé místo. Druhý byl také na 100P a pěkné šesté místo získal v na dvojnásobné trati.

Adam Adrian Holanik se snad konečně dostává ze zdravotních problémů, které ho provázely od začátku roku a ve všech disciplínách si zaplaval osobní rekordy. Na 50M a 50Z to bylo téměř o 4 vteřiny a bral krásné 4 a 6 místo. O necelou vteřinku pak vylepšil i 50VZ.

O další krásné 5 místo na 50M se postarala Míša Tůmová, která si na této trati vylepšila osobní maximum o vteřinu. Do desítky se ještě vešla 8 místem na 50VZ.

Lucka Blahutová se snažila, seč mohla, ale spadlá čepice ve dvou závodech jí dovolila zaplavat jen jedno osobní maximum na 50P, které však stačilo na krásné 6 místo. Jinak ale bylo vidět, že naplaváno má a určitě to ukáže na dalších závodech.

Viki Kochová plavala jako vždy výborně. Z pěti startů dala 3x osobní maximum a to na 100VZ, 50VZ a 50Z. Na 200PZ a 50M jen těsně za osobními maximy a v obrovské konkurenci dosáhla na dvě 11, 13, 15 a 18 místo.

Smolařkou dne se stala Adélka Klančíková, která vylepšila osobní maximum na 100P dokonce o 5 sekund. Sporná diskvalifikace jí však nedovolila tento výkon zapsat do tabulek. Věříme, že při příští příležitosti se už vše podaří, jak má. Zklamaná však nemusí být, jelikož se do desítky vešla na dvojnásobné trati.

Api Fuková a Vašek Chaloupecký se vždy na začátku sezóny rozjíždějí trochu pomaleji, ale víme, že oni dokážou svou formu načasovat na ty nejdůležitější závody. Nicméně oba plavali těsně za svými osobními maximy a do dvacítky se ve všech disciplínách v pohodě dostali.

Martin Polach už je zkušený borec a patřil k těm dalším, který hned na začátku sezóny umí vylepšit své časy na 50 m o 3 vteřiny. To se mu taky povedlo na motýlkové trati a bral za to 10 místo.  V ostatních dvou plaveckých disciplínách plaval na úrovni svých nejlepších výkonů.

Na závěr musím vyzvednout vynikající výkony štafetových družstev, protože v konkurenci daleko starších dětí si vedli naprosto skvěle. Holky obsadily 9 místo a kluci byli dokonce osmí z osmnácti družstev.

Gratulujeme všem a přejeme další skvělé výsledky, třeba na nadcházejících závodech, které nás čekají, už tento víkend v Kopřivnici.

 

Trenér Honza

Děkujeme Honzovi za bezvadný článek a postřehy a malé střípky pro všechny ve fotogalerii. 🙂