12. ročník VC Bruntálu v plaveckém pětiboji 2019

  1. ročník Velké ceny města Bruntálu v plaveckém pětiboji 2019

Už tradičně v půlce března se vydává náš oddíl na otestování své výkonnosti do Bruntálu, kde si každý zkusí zaplavat 100m v každé disciplíně. U mladších ročníků jsou to 50m tratě a 100m OPZ.

Letos jsem vyrazil s dívčí minivýpravou a asistovala mi trenérka Bětka. Startovní pole bylo nabité k prasknutí, pořadatelé dokonce museli škrtat v přihláškách a klání se účastnili i zahraniční kluby z Polska a Slovenska.  Já můžu s radostí říct, že naše holky si vedly skvěle a domů si vezeme cenné úspěchy. Jak už to ale každý rok bývá, vždy je zvýhodněn jiný ročník a letos měly štěstí ty liché. Nejvíce toho využila naše nejmladší Jolanka Ruszová, která z pěti startů atakovala čtyřikrát stupně vítězů a celkově jí to stačilo na nádherné druhé místo v celém pětiboji!

Jako další musím vyzdvihnout výkony Míši Tůmové, protože Míša zaznamenala asi největší výkonový nárůst. Ve všech svých disciplínách vylepšila svá osobní maxima neskutečným způsobem.  Za nejhodnotnější však považuji 2 místo na 100VZ v čase 1:03,85! V celkovém pořadí pětiboje byla osmá.

Ale nebyla to jen Míša. Ostatní děvčata šly taky hodně dopředu. Lída Pavelková a Verunka Fránková zlepšení ve všech disciplínách. Verča 100M za 1:15,70 a 7 místo. Gabka Blažková velké zlepšení na 100Z a 100 PZ stejně jako Aďa Klančíková na 100M za 1:38,34.

Velká pochvala patří holkám za vynikající výkony ve štafetách. V obrovské konkurenci vybojovaly páté místo na polohové štafetě a sedmé na kraulové.

Opravdu ještě jednou velký dík všem holkám za vynikající reprezentaci oddílu. Je to vše o osobním přístupu k tréninku. Bruntálské výsledky jsou tomu důkazem a já pevně věřím, že se k holkám přidají i další členové oddílu, kteří budou chtít zlepšovat své výkony.  Další příležitost budou mít o nadcházejícím víkendu v Karviné.

Závěrem bych chtěl ještě zmínit, jak se dařilo našim odchovancům, kteří již dnes působí v Ostravském klubu.

Viki Kochová –  5. místo celkově v pětiboji. 3 místo na 100M a 3x v desítce. Osobní maxima vylepšeny ve čtyřech disciplínách.

Adam Holanik – 4. místo na 100M, 3x v desítce, obrovské posuny ve svých maximech

Kája Kišová – osobní maxima ve čtyřech disciplínách

Api Fuková – osobní maxima ve třech disciplínách

David Rumíšek – osobní maxima ve třech disciplínách

 

tr. Jan Holanik

 

Fotogalerie