Liga nejmladších plavců úspěšná :-)

V sobotu 13.4.2019 proběhl v Kopřivnici 7. ročník Moravskoslezské plavecké ligy nejmladšího žactva. Nejmladší závodníky našeho oddílu reprezentovali: Honzík Gola, Tomášek Metz, Valinka Juráčková, Eliška Lednická a Verunka Stratilová. Jako nejmenší benjamínek startovala Sofinka Krausová. Na dopolední závody jsme dorazili trošku s časovým předstihem v domnění, že si na bazénu zabereme nějaké to místečko pro všechny účastníky, ovšem tento nápad měli zřejmě i ostatní. ☹ Takže jsme se tam museli kapánek vmáčknout, neboť dorazilo celkem 10 plaveckých oddílů, což představovalo dohromady 313 dětí.

Hned v první disciplíně 50m znak si Tomáš Metz vyplaval 13.místo, Valerie Juráčková místo 5., Eliška Lednická místo 8. a Veronika Stratilová skončila na místě 12. Sofie Krausová závodila jako první v disciplíně 25m prsa a vyplavala si bronzovou medaili s časem 00:35,14. Hned nato se Sofinka pustila do boje v disciplíně 25 m volný způsob, kde svým výkonem dosáhla na místo 9.

Valerie Juráčková si v závodě 50 m prsa vyplavala bronzovou medaili s časem 00:59,07, Eliška Lednická se pak umístila na 5. místě a Veronika Stratilová na místě 8. Jelikož se vyhlašovalo prvních 6 míst, tak ani Eliška Lednická neodešla z tohoto závodu s prázdnou. Ve stejné disciplíně pak získal zlatou medaili Jan Gola v čase 00:52,66. Tomáš Metz v této disciplíně dosáhl na příčku 12.

V dalším závodě 50 m volný způsob si Valerie Juráčková pro změnu vyplavala stříbrnou medaili v čase 00:47,76, Eliška Lednická stačila na místo 7. a Veronika Stratilová na místo 9. V této disciplíně Tomáš Metz vybojoval místo 12. a Jan Gola místo 18.

Naše nejmladší závodnice Sofie Krausová v disciplíně 25 m znak skončila na místě 7.

Na úplný závěr sobotních závodů naše malé závodnice ve složení Valerie Juráčková, Eliška Lednická a Sofie Krausová sestavily s vypůjčenou kamarádkou Maruškou Šostákovou z plaveckého oddílu TJ Frenštát pod Radhoštěm svou první závodní štafetu, se kterou se jim povedlo společnými silami vybojovat 5. místo. Nejdřív to podle pravidel závodů vypadalo, že nebudou moci závodit, ale nakonec jim to bylo povoleno a za tuto závěrečnou disciplínu si holky odnesly krásný diplom.

Paní trenérka Jana na závodech prohlásila, že do příštího roku je potřeba vypilovat u nejmladších závodníků plavecký styl motýlek, neboť v této disciplíně za náš oddíl nezávodil nikdo. Tak bacha! 😉

Děkujeme dětem za reprezentaci našeho oddílu, rodičům za spolupráci a trpělivost a už teď se těšíme na další závody! 😊

 

Skoro trenérka Jitka Lednická

 

Fotogalerie