Meziokresní závody v Karviné plné osobních vítězství

V pátek 10. a v sobotu 11. května 2019 proběhly Meziokresní přebory žactva v Karviné, oblast Těšínsko.

Za naše barvy vyjelo 31 plavců.  13 chlapců a 18 dívek. Od počátku byly závody plné nových osobáčků a překvapení. Je vidět, že každý pracoval důsledně sám na sobě a výsledky se dostavily. Nové tréninkové plány, postupy, přístupy udělaly své. Někteří se ohromně posunuli a přetavili veškerou snahu ve zlepšené výsledky.

Naše výprava získala 13 zlatých ocenění, 17 stříbrných a 11 bronzových míst. V polohové štafetě na 4x 50 m PZ nejstarší dívčí čtyřka Lednická Helenka, Pavelková Liduška, Franková Verča a Tůmová Míša získaly suverénní zlatou pozici, časem 2:23,17. Kluci Andrle Adam, Koch Adam, Rjaba Jirka a Jakub Vavřina ve štafetě A na 4x 50 m VZ získali pohotové třetí místo. Paráda. Kluci blahopřejeme!!! 😊

Každý z těchto již zkušených matadorů si vybojovali i nádherná místa v jednotlivých osobních disciplínách.  Rjaba Jirka a potvrdil své úmění v disciplíně motýlových tratí (100 a 200 M) zvítězil ve své kategorii a získal 2x osobní zlato. Potvrdilo se, že prsařská škola, ze které vyšly Lucka Blahutová, Adélka Klánčiková a Pavelková Liduška byly od základů úspěšné… jim získala vedoucí příčky. Přikládáme výsledky klubu na str. 13-15.

Dařilo se i mladším plavcům a nováčkům, kteří letos vyjeli na závody. Matěj Audy (2009) si ve své kategorii vyplaval náramná 3 třetí místa v disciplínách 50 M, 100 PZ a 50 P a na trati 100 VZ si zaplaval pro stříbrnou pozici. Gola Jan (2010) si po několikáté vybojoval a obhájil své pověstné zlato na trati 50 P. Nováček Filip Hořava (2010) ve třech svých disciplínách 50 VZ, 50 Z a 50 P vybojoval 3x stříbrnou příčku mezi svými ročníky. Metz Tomáš (2010) si vybojoval ve velké konkurenci 3. místo na trati 50 Z.

I nováčci jako sestry Macurovy Lara a Viki, Evička Müllerová, Bohočik Ludvík nebo Eda Fránek, Mikuš Tomášek, sourozenci Stratilovi…všichni dali vše do svých výkonů. Jakub Vavřina, Gabka Blažková, Lednická Helenka zažili hodně osobních zlepšení a bronzová umístění. Chlopčíková Alenka, Lednická Eliška, Polachová Klárka i Chaloupková Vendulka

Mezi nejúspěšnější mladší žáky patří Jolanka Ruszová (2009), která si vybojovala 2x zlatou příčku 50 a 100 M, 2x stříbro na tratích 50 VZ a 100 PZ a 3x bronzovou pozici. Gratulujeme.

Je vynikající, že mnoho plavců se umístilo do desátého místa. Budeme ještě trénovat na další postupové závody a přát našim plavcům, co nejlepší umístění na oblastních závodech ve Vsetíně a v Karviné za týden.

Velké poděkování všem trenérům, kteří se podílejí na posunu našich borců, kteří byli i na soustředění a věnovali tak svůj čas a prostor mladým talentům.  😊

Fotogalerie