Hrdinové z POFM a XTREME Triathlonu Brušperk

Hrdinové POFM

8.6.2019 proběhl na Brušperské přehradě, již 16. ročník tradičního Xtreme Triathlonu Brušperk. Za vysokých teplot odstartovalo v 11:15 celkem 78 borců a borkyň k 800 metrům plavání, 28 km na horském kole a čtyřkilometrovému běhu. Mezi nimi i dva naši mladí plavci Adam Andrle a Adéla Klančíková. Přestože měli trať úplně stejnou a těžkou jako dospěláci, nevedli si vůbec zle a závod v neskutečném vedru úspěšně dokončili. Adéla skončila ve své kategorii druhá a celkově 73, Adam ve své kategorii čtvrtý a celkově 63.

Na letošní start se postavili tři historičtí vítězové a tak nebylo překvapením, že si to o umístění na prvních třech místech v celkovém pořadí rozdali právě oni. Z vítězství se nakonec radoval Tomáš Matera z Dobroslavic před loňským vítězem Petrem Hudečkem z Opavy a předloňským Filipem Lužným z Kilpi Racing Teamu. V ženách se po delší pauze vrátila na start osminásobná vítězka závodu Lucie Materová taktéž z Dobroslavic, která však tentokrát našla přemožitelku Soňu Jurkovou z Ostravy. Ta zažila na letošním závodě premiéru a hned jí proměnila ve vítězství. Třetí pak skončila Martina Malíková z Mountain Time Teamu. Za zmínku stojí účast 4 zahraničních účastníků z Polska a Ukrajiny.

tr. Jan Holanik

Trenér Honza zapomněl se skromností sobě vlastní do článku dopsat, že celé závody organizoval a také sám závodil.  🙂 Ve své kategorii 40-49 let skončil desátý s vlastními vylepšenými časy a cenným osobáčkem. Děkujeme Honzíku za vše a blahopřejeme! Jsme rádi, že jsi s námi.

Fotogalerie

Výsledky_XTT_Brušperk