Krajský přebor mladších žáků – Vsetín

Krajský přebor mladších žáků proběhl dne 25.5.2019 ve Vsetíně. Náš klub reprezentovali

ročník 2008: Eduard Fránek, Vendula Chaloupková a Klára Poláchová
ročník 2009: Matěj Audy, Jolana Ruszová
ročník 2010: Filip Hořava, Tomáš Metz, Tomáš Mikuš

Ačkoli to pro plaveckou soutěž vyzní zvláštně, tak zejména pro nejmenší byl tento závod trochu “zkouškou ohněm”, jelikož se zde poprvé setkali s přísným přístupem rozhodců a tak přišlo i na několik diskvalifikací za ulité starty a chyby při obrátkách. Musíme si z toho tedy vzít pozitivní ponaučení a těmto věcem se více věnovat při trénincích.

K samotným výsledkům je pak potřeba říct, že většina našich závodníků se zde nesetkala s top formou, nicméně všichni předvedli bojovné výkony a nakonec jsme si závody dokázali užít. Výsledkově pak potřeba vyzdvihnout umístění Jolanky Ruszové, která i přes mírně slabší formu dokázala v rámci svého standardu vybojovat jedno 2. a dvě 3. místa.

Po jednom 4. místě pak přidali Filip Hořava a Tomáš Metz, 5. místo pak Tomáš Mikuš a šestá místa Matěj Audy, Vendy Chaloupková a Klárka Poláchová. Z vtipných momentů pak musíme zmínit kolegiální záskok Tomáše Mikuše při chvilkové indispozici Tomáše Metze v rámci polohové štafety a samozřejmě objev ždímačky na plavky, což byl pro mnohé vrcholný zážitek dne 😀 .

Tr. Peter Hořava

Poděkování patří všem našim plavcům za výbornou reprezentaci klubu a trenérům Janičce Pavliskové, Terezce Kodajkové a Peterovi Hořavovi za podporu a koučink.

 

Fotogalerie