Oblastní přebory starších žáků a naše úspěchy

V uplynulém víkendu, 31.5 a 1. 6. 2019  proběhly v Karviné Krajské přebory staršího žactva, kterých se zúčastnilo také 12 našich plavců ročníku 2005 a 2006. Pro některé to byla poslední šance jak zúročit půlroční tréninkovou dřinu a vylepšit si ještě časy, popřípadě se kvalifikovat na letní mistrovství republiky.

Nejúspěšnějším plavcem se tentokrát stal Jirka Rjaba, který bral dvě třetí místa a ve všech disciplínách si vylepšil osobní maxima. Jedno bronzové pódiové umístění brala Verča Fránková v její královské disciplíně 100M a v pěti ze sedmi disciplín si vylepšila osobní maxima. Bohužel nám tentokrát chybělo i trošku toho štěstí, protože jsme nasbírali celkem sedm opravdu těsných čtvrtých míst. Povedlo se to Jirkovi Rjabovi na 200M, Adamovi Andrlemu na 100PZ, Gabce Blažkové na 100M, Verči Fránkové na 200M, Adéle Klančíkové na 100PZ, Lídě Pavelkové na 200P a Míši Tůmové na 100PZ. Celkově se dá říct, že se téměř všichni opět posunuli o kus dopředu. Svědčí o tom i časy Adama Andrleho vylepšené také ve všech jeho disciplínách, stejně tak Alča Chlopčíková obrovské zlepšení ve všech zaplavaných disciplínách. U dalších to byly taky většinou osobní rekordy a spoustu umístění do desítky.

Kuba Vavřina si v pátek při rozcvičení zranil bolestivě rameno, ale zatnul zuby a odplaval vše, co měl nahlášeno včetně 400VZ. Se třemi umístěními v desítce a jedním osobním maximem, před ním smekám. Helča Lednická i s tréninkovým mankem všechna umístění v desítce a Lucka Blahutová dvě osobní maxima a tři umístění do desátého místa. Všem, co se těmito výkony kvalifikovali na MR držíme palce, aby se jim podařilo zaplavat vynikající výsledky. Těm ostatním přejeme pohodový zbytek školního roku a ještě pohodovější prázdniny, plné prosluněných dní a zaslouženého odpočinku.

Ještě připomínám, že 8. 6.2019 se v Brušperku koná tradiční terénní triatlon, na který je letos přihlášený náš Adam Andrle a Adéla Klančíková. Kdo budete mít volno a chuť, přijďte se podívat a povzbudit své kamarády. Bližší info na www.triathlonbrusperk.cz

tr. Jan Holanik

Díky trenérovi Honzovi a všem našim plavcům, za vynikající výkony. Jak již řekl trenér Honza…všem ty nejkrásnější prázdniny… a těm co postoupí na republiku, hodně toho mokrého štěstí, přesnosti a rozvážných startů.

Fotogalerie