VII. ročník Havířovské ceny

Havířovská cena 2019

Poslední zářiovou sobotu jsme zavítali do Havířova na tradiční Havířovskou cenu.  Tentokrát jsme se vydali opravdu jen s mini výpravou čítající pouze 5 členů a to včetně plavajícího trenéra Petera Hořavy.  Příčinou absence našich členů byla nemocnost, chybějící lékařská potvrzení, ale hlavně enormní zájem o tuto soutěž a tak podmínkou přijetí byly opravdu kvalitní časy. Cílem těchto závodů bylo ověření si poprázdninové výkonosti a u nejmladších členů Filipa Hořavy a Jolany Ruszové získávání zkušeností. Ta, jak se nakonec ukázalo, nám udělala největší radost, kdy získala na 50M třetí místo a další dvě čtvrtá místa na tratích 100VZ a 50VZ. Další bronzovou medaili jsme získali úžasným výkonem našeho veterána Petrera Hořavy v náročné disciplíně 200P. Na 50P pak získal Peter místo čtvrté. O výborně nastaveném tréninkovém plánu se přesvědčila i Lída Pavelková, která si vylepšila všechna svá osobní maxima.  Adéla Klančíková má trošku pomalejší start do nové sezóny, ale i tak si na 200 OPZ udělala osobák o 28 vteřin. Pro nejmladšího člena výpravy Filipa Hořavu to byla téměř u všech disciplín závodní premiéra a tak to bylo hlavně o sbírání zkušeností, ale i tak se blýsknul v nabité konkurenci krásným pátým místem na 50P.

Dalším závodem, kde se POFM chystá je příští týden Velká cena Kopřivnice. Snad bude naše výprava tentokrát větší a zase se nám podaří přivézt nějakou tu medaili.

Trenér Honza

 

Tr. Peterovi i Honzovi moc děkujeme za podporu našich svěřenců, Peterovi blahopřejeme a do dalších dnů a závodů, všem jen rychlou vodu! 🙂

 

VI. Havířovská cena

VII. Havířovská cena    –  galerie