VC Třinecka – zlatá sezóna

Tak nazvali naši plavci závody v Třinci…  Zlatá sezóna! 🙂 

V sobotu 9. 11. 2019 se vydalo 24 plavců nováčků i zkušenějších na závody do Třince na jejich 43. ročník. Letos se znovu zúčastnili plavci z Polska a nově ze Slovenska. Trenérky … Jana, Martina a Iveta byly k dispozici nejmladšímu potěru… nováčkům, kteří si zažívali své první ztráty, zkušenosti, nervozitu i bolesti.

Přátelská atmosféra, povzbuzování všech na tribuně bylo trochu jiným zážitkem, než naši plavci běžně znají. Nejmladším plavcům bylo sotva 5 let a nebáli se skočit do vody a ukázat, kolik kuráže mají! 😊

Nejmladším naším novým závodníkem byl Tibor Navrátil (2012), který si vyplaval rovnou bronz na trati 25 Z a cenné stříbro na trati 25 P. Jeho bratr Viktor si zažil krušné chvilky na trati 50 P a ukrojil si své první osobní rekordy.  Mezi docela novými plavci závodníky byla Iva Machová, která vyhrála stříbro na trati 50 Z a bronz na trati 50 P.

Umístění a předpoklady splnili a nezklamali:

Tomášek Mikuš – zlato – 50 P, stříbro – 50 Z, stříbro – 50 VZ, Metz Tomáš -zlato – 50 VZ, zlato – 50 Z, bronz – 100 PZ.

Juráčková Valerka – stříbro – 50 VZ, bronz – 50 P, Stratilová Veronika -zlato – 50 Z, Stratil Dominik – bronz – 50 Z.

Velkým bojovníkem se ukázala i Žižková Veronika. Vybojovala se ve své kategorii zlatou medaili na trati 50 Z a stříbro na trati 50 VZ. Své cenné kovy si vybojovala i Bára Štěrbová – zlato 100 PZ, stříbro na 100 VZ a bronz na trati 50 P.

Novými objevy a talenty se ukázal i Wrubel Lukáš, který získal zasloužené stříbro na trati 50 P a Mitrič Matyáš, který zabojoval na stejné trati a získal stříbrnou pozici.

Velkým překvapením byli i sourozenci Chovancovi, kdy Alexandr obhájil své zlato na trati 100 PZ a bronz na trati 50 P. Bratr Martin si vylepšil svá maxima a posbíral cenné osobní rekordy.

Veronika Zlámalová tentokrát také vyjela na závody a získala své cenné třetí místo v disciplíně 50 P.

I další bojovali statečně a nemají se za co stydět… jen velká konkurence udělala své. Nic nevadí, budou další závody… neztrácejte radost, určitě to brzy cinkne. 🙂

Chválíme Ludvíka Bohočíka, Elišku Lednickou, Klárku Kempnou, Kristýnku Míčkovou, Terezku Barabášovou, Macháčkovou Nikolku, Stankovičovou Emmu, Svobodovou Elen a malého nováčka Terezku Seberovou.

Organizace byla jedinečná, závody skončily úderem 13 – té hodiny. 🙂 Děkujeme moc organizátorům, rozhodčím a celému týmu Třineckého oddílu. Závody na pohodu pro všechny zúčastněné.

Dovezli jsme si 9 bronzových medailí, 10 stříbrných a 6 zlatých.

Děkujeme všem rodičům, kteří fandili a podporovali všechny plavce.

Těšíme se na další již 44. ročník Velké ceny Třinecka! 🙂 

 

Prosíme všechny fotografy, aby nám ještě poslali snímky.

Za vše pár snímků

Pohled rodičů 

P.S. Ještě fotil dědeček od Terezky Barabášové… ať napíše  na i.licmanova@centrum.cz nebo se ozve na tel 775 109 075. 🙂 Děkujeme.