Velká cena Havířova – 26. 9. 2020

Před vyhlášením nouzového stavu jsme se koncem září v počtu 3 závodníků a startujícího trenéra vydali na jeden z prvních a tuto sezonu bohužel asi i jeden z posledních závodů podzimní plavecké sezony. Jelikož je Havířovská velká cena tradičně pořádána na konci září, jedná se první prověrku podzimní formy. Vzhledem k pandemické situaci, kdy jsme neměli za poslední půlrok
téměř nic naplaváno, se nedaly očekávat žádné velké výsledky, což se potvrdilo u třech ze čtyř členů naší výpravy. Trenér a svěřenci Jolana Ruszová a Filip Hořava plavali mírně za hranicí svých osobních výkonů, což v silné konkurenci stačilo na jedno 4. a jedno 5. místo. Zcela nadstandardně se nicméně dařilo naší aktuálně nejzkušenější závodní plavkyni Ludmile Pavelkové, která kromě 3 osobních rekordů ze 4 startů zaplavala technicky přesně na 50m prsa časem 38,33 s, kterým rovněž brala stříbrnou medaili ve své věkové kategorii, přičemž nutno doplnit, že se jedná o velké překvapení v asi nejnabitější kategorii a disciplíně závodů vůbec. Jelikož tyto výsledky naznačují u Lídy solidní potenciál do dalších závodů, budeme doufat v brzké obnovení tréninků i závodní sezony.

(Zajímavostí je, že v disciplíně na 50 m P si ale stále drží svůj klubový rekord Karla Chlopčíková, která již s námi neplave a to časem 37,2 s, který zaplavala v Polském Cieszyně v listopadu 2015. Uvidíme, zda bude tento čas překonán).

tr. Peter Hořava

Děkujeme Peterovi za koučink i podporu jak na trénincích, tak závodech a našim plavcům za bezvadnou reprezentaci. 🙂

 

 

Výsledky_Havirovska_cena (1)

Výsledky_klubů

Fotogalerie