10. ročník O mokrého Emana

Na závody do Prostějova jsme původně chystali větší sestavu a plánovali jsme postavit dvě mixové štafety, kdy alespoň jedna mohla bojovat o stupně vítězů. Nakonec nám z prořídlé nominace zbyli jen čtyři stateční a nepodařilo se postavit štafetu žádnou. Závody o mokrého Emana, už mají v Prostějově docela velkou tradici a každoročně se tam hlásí více a více oddílů. Postupem času bude čím dál tím větší problém se tam nominovat. A tak můžeme jen povzdechnout, že si tyhle krásné závody nemohlo alespoň tentokrát užít více našich dětí.

Ani přísnost rozhodčích mladým plavcům nic neulehčila. Jen na 100P jich bylo v chlapecké kategorii 12 diskvalifikováno.

Naši borci si však tentokrát dali pozor a vše se obešlo bez větších problémů. Ve velké konkurenci si Vlerie Juráčková doplavala pro třetí místo na 100P a páté na 100OPZ. Do desítky se dostala ještě 7 místem na 100Z a na této trati si také zaplavala pěkné osobní maximum.

Eva Müllerová si udržela formu z Bruntálu což potvrdila dvěma devátými místy na 100VZ a 100M a celkem třikrát si vylepšila osobní rekord.

Po delší době se na závody dostal také Tom Mikuš, který ukázal, že jde výkonově hodně nahoru, když si vylepšil osobní maximum na 100VZ a 100Z o sedm vteřin. Stejně tak dobře zaplaval i na tratích 100M a 100OPZ na kterých měl premiéru.

Nejmladší ze skupiny byla Terezka Seberová, která na své oblíbené prsové padesátce získala skvělé 6 místo a osobák vylepšila o 2 vteřiny. Ještě více a to o 7 vteřin si vylepšila 50VZ a nezklamala, ani na své premiérové trati 50Z.

Celkově jsme si závody, které se pořadatelům velice povedly moc užili, atmosféra byla skvělá a kamarádská. Opět se na tribunu dostali i rodiče a tak si myslím, že můžeme být všichni spokojení.

Děkuji všem a těším se na další závody, kde nás určitě už bude více.

Jan Holanik

 

Fotogalerie

Výsledková listina

Výsledky klubů