Jarní Meziokresní přebor žactva Havířov

Jarní MOPŽ v Havířově jsou za námi a my můžeme bilancovat. Ještě stále nás trápí absence nemocných a tak nás z původně 20 přihlášených plavců odcestovalo jen 15. Ale i tak docela slušná výprava. Navíc s trenérskou posilou v podobě trenérky Jany, která parádně odkoučovala ty nejmenší. A výsledky? Skvělé 😊. 22 umístění na stupních vítězů. Dalších 13 umístění do desátého místa a spoustu vyplavaných osobních rekordů. Nedá se použít jiné slovo, než „úspěch“.

A to ještě měli smůlu ročníky 2009 a 2010, které tentokrát byly sloučeny dohromady s ročníkem 2008, kde kralovali Ostravští plavci se kterými se v těchto věkových kategoriích, už těžko porovnáváme a tak bereme i umístění na zadních pozicích pro tyto naše plavce jako dobré.

Pódiové umístění jsme tak měli hlavně u těch mladších. Nejlépe si zase vedla Valerie Juráčková, která byla ze sedmi startů 6x první a jednou druhá. Ale vypadá to, že máme i její nástupkyni v kategorii teprve devítiletých žaček, protože Rozálka Pospíšilová dokázala proměnit čtyři starty ve tři vítězství a vůbec jí nevadilo, že za sebou nechala plejádu Ostravských plavkyň 😊. Stejně tak Terezka Seberová ve stejné kategorii, první, druhá a třetí. Mezi staršími v ročníku 2011/2012 Veronika Stratilová – první, druhá a třetí. Klárka Kempná – první a druhá. Eva Müllerová – druhá a dvakrát třetí. Matyáš Berek – třetí.

Opravdu parádní představení všech našich plavců. Doufám, že si svými výkony všichni zajistili účast na krajských přeborech, které nás čekají ještě v měsíci květnu a že tam budeme stejně tak úspěšní jako nyní na meziokresních přeborech.

Opět musím poděkovat všem dětem za dobrou morálku a snahu. Ostatním trenérům za skvělou přípravu dětí na trénincích. Vedení POFM za podporu a skvělé zázemí a nakonec i rodičům za podporu svých dětí a to ve všech směrech.

Kompletní výsledky můžete vidět v příloze, stejně jako umístění všech našich plavců v sestavě „umístění po klubech“. Fotogalerie jako vždy na rajčeti POFM.

Jan Holanik

Fotogalerie

Výsledky klubů MOPŽ Havířov – jaro 2022

Výsledky MOPŽ Havířov – jaro 2022