MOPŽ Havířov podzim 2022

MOPŽ Havířov a medailové žně.

…. A zrodila se hvězda…..podle filmu o slavné zpěvačce by se dal pojmenovat i příběh, který napsala v pátek a v sobotu na MOPŽ v Havířově naše mladá naděje Rozálka Pospíšilová. Ze svých pěti startů dokázala pětkrát zvítězit a navíc si ve všech disciplínách vylepšit časy. Obrovský respekt a gratulace.

Pět zlatých a k tomu tři stříbrné si veze domů i další naše hvězda Valerie Juráčková, která se opět dostává do své nepřekonatelné formy a začíná si výrazně vylepšovat některé ze svých disciplín.

Dvě zlaté si vyplavala na svých oblíbených prsařských tratích i Terezka Seberová.

Další zlatku přidala Veronika Stratilová, která se dokázala téměř ve všech svých disciplínách dostat do desátého místa.

Klára Kempná, přes obrovskou tréninkovou absenci dokázala zvítězit na 100 metrové motýlkové trati a čtyřikrát se ještě vešla do desátého místa.

Matyáš Berek začíná své tréninkové snažení proměňovat také v medailové úspěchy. Dokázal být druhý na kraulovou dvoustovku a třetí na nejkratší motýlkové trati. Ve všech dalších disciplínách byl do desátého místa.

Evička Müllerová dokázala získat dvě bronzové medaile na 200 a 50 znak a k dalším medailím jí vždy chybělo jen velmi málo, když na 100Z byla jen těsně čtvrtá a k tomu získala ještě další dvě pátá místa.

Největším skokanem v časových vylepšeních byl ale Tomáš Mikuš, který vylepšil všechny své časy a to velmi výrazně, někdy i o desítky sekund. Bohužel měl tu smůlu, že byl spojen do kategorie s dvěma staršími ročníky a na medaile to tak nestačilo. Nicméně dokázal být ve svém ročníku 2010 téměř vždy na pomyslných stupních vítězů a to je dobrý příslib na blížící se KPŽ.

Pochválit musím i naše nejstarší plavce ročníku 2009 Ludvíka Bohočíka, Lukáše Wrubela, Nikolu Macháčkovou a Matěje Pospíšila. Jak už bylo řečeno, spadli také do spojené kategorie se staršími plavci a navíc je tento ročník konkurencí asi nejvíce nabitý. Přesto se všichni blýskli velkými vylepšeními svých časů, Ludvík a Lukáš se dokonce dokázali dostat do desítky.

Pochvalu si zaslouží také Kuba Pardubický, který si v Havířově odbyl svou premiéru. Nic nepokazil, na nic nebyl diskvalifikován, takže splnil na výbornou a nyní mu přejeme už jen zlepšování a úspěchy.

Když to celé shrneme tak si z Havířova vezeme celkem 13 zlatých medailí, čtyři stříbrné a čtyři bronzové. To je na klub s tak malou základnou skvělý výsledek.

Velké poděkování všem trenérům, kteří mají zásluhu na těchto úspěších. Jsme rádi, že se našim plavcům takto daří a že je plavání baví.

Ještě jednou všem gratulujeme a těšíme se na další závody.

Jan Holanik

Výsledky klubů

Výsledky

Fotogalerie