43. ročník VC Krnovska

Máme za sebou další závody, kterých jsme se účastnili s poměrně dost velkým počtem našich závodníků. Důvodem byla příprava na KPŽ, které nás nyní čekají. Zatímco mladší žáci si už jen ověřovali formu, ti starší si ještě mohli zaplavat, popřípadě vylepšit časy, aby měli na KPŽ jednodušší postup.

Na závodech bylo celkem 200 závodníků z 16 republikových družstev, takže poměrně slušná účast, ve které jsme se rozhodně neztratili. Přes absenci naší nejmladší sběratelky medailí jsme i tak přivezli díky Valerii Juráčkové a Terce Seberové čtyři medaile. Někteří ze závodníků si mohli letos vůbec poprvé zaplavat časy, se kterými teď budou mít šanci dostat se na KPŽ, někteří si zase zkusili nové disciplíny, které ještě nikdy na závodech neplavali. Celkově opravdu povedené závody, nikoho nám nediskvalifikovali, padlo plno osobních rekordů a bylo nás i dost vidět v na pozicích do desátého místa. Postavili jsme dokonce štafetu, která musela být tentokrát namíchána v sestavě dva kluci, dvě holky. Z toho dva členové museli být vždy ročníku 2009 a starší a dva 2010 a mladší. To se nám povedlo a tak si sestava Juráčková, Macháčková, Mikuš a Wrubel vyplavala na 4x50OPZ mix, krásné 9 místo z 18 družstev a sestava Juráčková, Macháčková, Mikuš a Bohočík krásné 10 místo z 19 družstev na 4x50K.

Atmosféra byla skvělá, pořadatelé měli organizaci závodu zmáknutou, nevznikaly žádné zbytečné prostoje, no prostě krásné závody. O polední pauze stejně jako loni proběhla finálová rozplavba českého poháru dálkových plavců na 5 000 m. Náš reprezentant Jan Micka, který v Krnově loni zaplaval na této trati český rekord se pokoušel tento čas zase vylepšit. Přestože se mu to nepodařilo, vyšperkoval závod za obrovské podpory publika skvělým časem, který byl jen o necelou minutku horší, než ten loňský. Našim holkám se Honzu podařilo před závodem ulovit a vyfotit se s ním. Fotky můžete shlédnout v galerii.

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem rodičům za hlasitou podporu našich závodníků, opravdu je bylo z tribuny hodně slyšet a všimnul si toho i komentátor závodu 😊. Děkujeme, že své ratolesti podporujete, vozíte na tréninky i závody. Víme, že to není v této těžké době nic jednoduchého, ale myslím, že to určitě stojí za to pak vidět jak to děti baví a jak si to užívají.

Děkujeme také ostatním trenérům a vedení oddílu POFM. Bez nich bychom tohle všechno nedokázali.

Trenér Honza a trenérka Jana.

Výsledky

Výsledky kluby

Výsledky kluby 2

Fotogalerie