Krajský přebor mladších žáků Kopřivnice

Na tyto závody jsme se obzvlášť těšili, protože už z minulosti víme, že naše holky ročníku 2011 patří v našem kraji k těm nejlepším a nyní se k nim navíc přidávají i holky ročníku 2013 a tak jsme očekávali, že určitě nějaké medaile opět přivezeme. Ale ani ve snu by nás nenapadlo, že dokážeme s osmi plavci přivézt celkem 17 medailí, z toho 13 zlatých!! Určitě se dají tyto krajské přebory považovat za jedny z nejúspěšnějších v klubové historii. Můžeme za to poděkovat hlavně dvěma našim děvčatům Valerii Juráčkové, která zvítězila ve všech šesti disciplínách do kterých nastoupila a Rozálii Pospíšilové, která dokázala zvítězit pětkrát a jednou byla bronzová. Další zlato si vybojovala Tereza Seberová na 50m prsa a na dvojnásobné trati byla stříbrná. Jednu bronzovou medaili ukořistila bojovným výkonem na 100M Klára Kempná.

Největší zvědavost pak přitahoval souboj ve štafetových závodech na 4x50m polohově a 4x50m kraul. V obou štafetách v jarní části KPŽ kralovaly naše holky a tak bylo očekávání veliké. Navzdory tomu se nám to tentokrát podařilo s velkým náskokem jen ve štafetě polohové, tam byly naše holky bezkonkurenční. Štafeta kraulová přinesla obrovský sportovní zážitek a obrovský boj zejména se štafetou Bohumínského klubu, kdy od prvních metrů holky bojovaly tělo na tělo a bylo to opravdu hodně vyrovnané. Po třech úsecích stále nebylo nic rozhodnuto a vše vyvrcholilo na posledním úseku mezi Valerii Juráčkovou a Annou Aradskou z Bohumína. Obě holky podaly skvělý výkon a na svém úseku zaplavaly téměř totožný čas. Po dohmatu se však nakonec radovaly holky z Bohumína, kdy časomíra ukázala o 13 setin rychlejší čas. Ale i druhé místo musíme považovat v konkurenci devíti klubů za velký úspěch.

Ale abychom nezapomněli také na ostatní členy našeho týmu, protože i když někteří nedosáhli na medailové příčky, neznamená to, že nebyli úspěšní. Matyáš Berek na 100M čtvrtý a další dvě umístění v první desítce. Tonda Galač, který měl jen dva starty dokázal být na 50P pátý a na 50K osmý. Eva Müllerová všechny své umístění v první desítce a Veronika Stratilová 3x umístění v první desítce. Jako oddíl jsme byli opravdu silní a v kategorii mladších žáků už patříme k moravské špičce.

Doufejme, že všem jedenáctiletým budou zaplavané výkony stačit ke kvalifikaci na pohár ČR, který se koná za tři týdny v Prostějově a že i tam dosáhneme na nějaké to medailové umístění.

Všem zúčastněným blahopřejeme a přejeme další skvělé výsledky na budoucích závodech.

Za tým POFM Jan Holanik

Výsledky

Výsledky klubů

Fotogalerie

Video štafety 1

Video štafety 2