Zimní pohár ČR jedenáctiletých Prostějov

Již tradičně patří první prosincový víkend pohárům České republiky. Na ten prostějovský, kde se sjelo celkem 144 nejlepších jedenáctiletých plavců ze 44 oddílů z poloviny republiky, se z našeho oddílu kvalifikovalo úctyhodných pět dětí. Už toto je opravdu úspěch a vše ostatní (umístění na stupních vítězů, nebo osobní rekordy) je jen třešnička na dortu. A my jsme těch třešniček měli doslova plnou misku. Přestože naše největší naděje Valerie Juráčková těsně před závody onemocněla, bojovala statečně a první půlden si vyplavala 3 místo na 200m prsa a krásné druhé na 100 PZ. Obě disciplíny v novém osobním rekordu. Tím z prsové dvoustovky navíc posunula, již dříve překonaný oddílový rekord 11 letých žaček. Druhý den jí kašel trápil o něco více a tak bereme čtvrté místo na 100P a dvě páté na 200Z a 200PZ jako malou výhru. Valerie opět nezklamala a podržela náš oddíl hodně vysoko.

Další třešničky do naší oddílové mističky posbíral Matyáš Berek, který se závod od závodu zlepšuje a třemi osobními rekordy a krásným desátým místem na 100M nám udělal velkou radost.

Evička Müllerová dvěma osobními rekordy a třemi umístěními ve druhé desítce taky přispěla k úspěchu našeho oddílu.

Klárka Kempná přes svůj tréninkový deficit zaznamenala stejný úspěch jako Evička.

Poslední z našich borců Verča Stratilová se nejlépe vypořádala s náročnou čtyřstovkou kraulovou, která se jela jako poslední disciplína a všichni už toho v tuto dobu měli opravdu dost. 13 místo a osobní maximum je proto skvělý výsledek.

Všichni jsme si tyto závody dostatečně užili a to také večer po závodech, kdy ti, kterým ještě zbylo pár sil si prošli Vánoční Prostějov, pozdravili se na nádherně vyzdobeném náměstí s Mikulášem a čertem a ti kterým, už na to síly nezbyly si alespoň vychutnali místní gurmánské speciality 😊

Na závěr opět poděkování celému týmu POFM za perfektní práci. Také rodičům, kteří přijeli své ratolesti podpořit a povzbudit. Bylo je opět z tribuny slyšet 😊

Gratulujeme všem plavcům k úspěchům.

Jan Holanik

Výsledky

Výsledky kluby

Fotogalerie