DRoP Cup 2023

Tento závod je zcela odlišný od jiných závodů. Je směřován zejména na všestranné plavce a tak musí všichni přihlášení absolvovat všechny tratě. Ti mladší padesátkové + 100PZ, ti starší stovkové + 400K nebo 200PZ. Jednotlivé časy jsou bodově ohodnocovány, body se nakonec za všechny disciplíny sečtou a vyhodnocují se závodníci v každé věkové kategorii zvlášť. Vyhlášení jsou pak všichni umístění do 10 místa.

Výsledky ukázaly, že naši plavci rozhodně všestranní jsou. Svědčí o tom celkem 7 celkových umístění do 10 místa v jednotlivých kategoriích. Valerie Juráčková 2011 a Rozálie Pospíšilová 2013 své kategorie dokázaly dokonce vyhrát. Eva Müllerová 2011 vybojovala šesté místo, Lukáš Wrubel 2009 se umístil na místě sedmém, Klaudie Čiberová 2013 obsadila deváté místo, Ludvík Bojhočík 2009 a Tereza Seberová 2013 brali 10 místo. I ostatní naši plavci bojovali statečně a někteří nebyli od vyhlašované desítky daleko. Padlo opět mnoho osobních rekordů. Velký pokrok udělala Agáta Galačová, která si vylepšila osobní rekordy ve všech disciplínách a to někdy, až o neuvěřitelných 15 vteřin. Tři osobáky dokázala vylepšit Klaudie Čiberová a Nikola Macháčková.

Klobouk dolů ale před všemi, kteří tento náročný a časově dlouhý závod zvládli. Všichni si zaslouží pochvalu a přejeme hodně sil do dalších závodů, které nás čekají už 5. a 6.5.2023 v Havířově.

Jan Holanik a Jana Pavlisková

Výsledky

Výsledky kluby

Body

Fotogalerie