O mokrého Emana

Na tradiční prostějovské závody, které jsou určeny mladším žákům (2011 – 2014) jsme vyrazili opět marodkou nepoznamenaní v počtu 10 členů. Bohužel naše výprava čítala jen jednoho kluka a tak nebylo možné poskládat mixovou štafetu a nemohli jsme tak předvést našeho silného týmového ducha.

Na tyto závody se vždy sjíždí velice silná konkurence, zejména oddíly Komety Brno, Ostravy nebo Zlína, které zde byly zastoupeny ve velkém počtu a tak jsme věděli, že umístění na stupních vítězů nebo v první desítce vůbec, bude podmíněno jen skvělými výkony v podobě osobních rekordů. A naše děti předvedly výkony hodné „velkooddílu“ a domů si z takto silně obsazeného závodu vezeme celkem 4 medaile a 11 umístění v první desítce.

O všechny čtyři medaile, dvě zlaté, jednu stříbrnou a jednu bronzovou se tentokrát postarala Valerie Juráčková, která plavala ve vynikající formě a ve všech svých disciplínách si vylepšila osobní rekordy. Tím znakovým zároveň překonala oddílový rekord dvanáctiletých žákyň, který byl doposud v držení Karly Chlopčíkové z roku 2015.

Matyáš Berek se medailovým pozicím přiblížil čtvrtým místem na 100M ve skvělém osobním rekordu a ještě dvakrát se vešel do první desítky. Eva Müllerová, která zde plavala také ve skvělé formě a ve čtyřech disciplínách si o dost vylepšila osobní maxima, se vešla do desítky celkem 3x. Veronika Stratilová 1x v první desítce a dva vylepšené osobní rekordy. Klára Kempná také 3x vylepšené osobní maximum.

Holky ročníku 2013 měli tentokrát velice silnou skupinu a ani naší největší hvězdě Rozálii Pospíšilové se tentokrát nepodařilo vybojovat stupně vítězů. Dva vylepšené osobní rekordy stačily „pouze“ na krásné čtvrté místo na 50M a páté místo na 50Z. Holky Klaudie a Laura Čiberovy si opět po 14 dnech vylepšily razantně osobní rekordy a to shodně ve třech disciplínách. Stejně tak Viki Vybíralová po 14 dnech razantně vylepšená osobní maxima ve dvou disciplínách. Naše zkušená matadorka Tereza Seberová, která se v Bruntále potýkala s nemocí, už je opět zdravá a hned to bylo znát na jejich výkonech, kdy si ve všech čtyřech disciplínách vylepšila osobní maxima.

Všem našim dětem gratulujeme ke skvělým výsledkům a držíme palce do dalších bojů.

Jan Holanik a tým POFM.

Výsledky

Výsledky kluby

Fotogalerie