Krajský přebor starších žáků Havířov

Máme za sebou také krajský přebor staršího žactva na který jsme vyrazili s celkem jedenácti plavci. Kupodivu jsme měli tentokrát nemocného akorát Honzu Golu. Také proto byla medailová úroda bohatější, než na KPŽ mladších žáků, kde startovaly jen dvě děvčata. Celkem to v pátek a sobotu cinklo desetkrát. Z toho 3x zlatě, 1x stříbrně a 6x bronzově. Nejvíce medailí získala tradičně Valerie Juráčková, která byla zlatá celkem 3x a to na 200M, 100PZ a 200PZ. Stříbrná byla na 100M a 2x bronzová na 100 a 200P. Překvapivou ale zaslouženou bronzovou medaili si domů veze Matěj Pospíšil na 200Z. Také Veronika Stratilová, které se podařily během víkendu celkem 3 diskvalifikace si pak alespoň třetím místem na 400VZ zlepšila náladu. Nejcennější bronz však získala Eva Müllerová na 400PZ, jelikož si tímto skvělým výkonem možná zajistila účast na MČR v Mladé Boleslavi. Pokud by se jí to opravdu podařilo, mohly by se k ní a Valerii Juráčkové, která má již účast jistou, přidat i další dvě děvčata ročníku 2011 a vytvořit tak na MČR kraulovou a polohovou štafetu, kde by mohly společně bojovat o medailová umístění.

Zpět ale ke KPŽ kde musím ještě vyzdvihnout dvě čtvrtá místa Matyho Bereka a jeho tři osobní rekordy. Jedno čtvrté místo Ludvíka Bohočíka a dvě jeho osobní maxima. Agáta Galačová opět velká zlepšení a 2x do 10 místa. Klárka Kempná 1x zlepšení a 4x do desátého místa. Nikola Macháčková 3x do desátého místa a opět na čtyři disciplíny osobák 😊. Tomáš Mikuš skvělé dvě páté, dvě šesté a jedno osmé místo a k tomu 4x osobák. Eva Müllerová 5x zlepšení a 6x v desítce!! A Lukáš Wrubel 5x zlepšení a 5x v desítce. Třešničkou na dortu bylo tentokrát třetí místo chlapců ve štafetě na 4x50K ve složení Wrubel, Mikuš, Pospíšil a Bohočík.

Opravdu skvělé výsledky, které si zaslouží gratulaci od všech trenérů. Nyní už nezbývá, než držet palce, aby co nejvíce těchto výkonů stačilo na posun na žákovské MČR, které nás čekají 17 až 18.6.2023 v Mladé Boleslavi pro ročníky 2011 a v Plzni pro ročníky 2009 a 2010.

Jan Holanik

Výsledky

Výsledky kluby

Fotogalerie