MOPŽ Havířov

Pátek 5.5. a sobota 6.5.2023 patřily meziokresním přeborům, které se konaly ve známém havířovském bazénu.

Naše výprava činila celkem 16 plavců a nyní už můžeme říct, že byla opravdu úspěšná. Přivezli jsme celkem 20 medailí. Z toho 9 zlatých, 4 stříbrné a 7 bronzových.

Nejúspěšnější byla tentokrát Valerie Juráčková, která brala zlatou z každé své zaplavané disciplíny. Z toho si kromě znakové stovky udělala na všech tratích osobní rekordy a jako třešničku na dortu časem na 200 znak překonala 9 let starý oddílový rekord dvanáctiletých žaček, který měla do teď v držení Vendy Janáčková. Druhou nejúspěšnější plavkyní se stala Rozálie Pospíšilová, která získala tři zlaté a dvě stříbrné medaile a k tomu dva osobní rekordy. Jednu zlatou a jednu bronzovou medaili si skvělými výkony v podobě čtyř osobních rekordů vyplavala Klaudie Čiberová. Jednu stříbrnou a dvě bronzové medaile si shodně vyplavali Matyáš Berek a Eva Mullerová a stejně tak měli shodně po čtyřech osobních rekordech. Po jedné bronzové si vyplavaly Tereza Seberová a Veronika Stratilová. Terka navíc tři osobní maxima, Verča dvě. Honza Gola byl jen v pátek a plaval svou tradiční prsovou stovku, kde se mu podařilo vylepšit si jak své osobní maximum tak pět let starý oddílový rekord třináctiletých žáků, který do teď držel Martin Polach. Náš nejmladší benjamínek Kryštof Kovář, který poprvé na závodech plaval padesátimetrové tratě, se dokázal mezi o hodně staršími žáky prosadit na prsové trati dokonce na šesté místo, což je obrovský úspěch. Klára Kempná si konečně posunula své osobní maximum na 100PZ a vyzkoušela si i náročnou 400PZ a navíc se ve všech svých disciplínách vešla do první desítky. Nevím jak to dělá Nikola Macháčková, ale na všech závodech si dokáže vylepšovat všechny své časy a to i přes to, že netrénuje tak často jako ostatní plavci. Lukáš Wrubel čtyři umístění v desítce a tři osobní maxima. Viktorka Vybíralová si posunula osobák na motýlové padesátce a dvakrát se vešla do desátého místa. Matěj Pospíšil se předvedl zejména na dvoustovce kraulové kde si vylepšil osobák o 20 vteřin a skončil šestý. A Kuba Pardubický, který závodí ze všech nejméně si udělal samozřejmě osobní rekordy ve všech disciplínách.

Opravdu skvělé výsledky našich plavců. My trenéři a celé vedení POFM můžeme být na své svěřence jen hrdí. Je to skvělá práce všech, včetně rodičů, bez jejichž podpory by to dědi nedokázaly. Věříme, že i následující krajské přebory pro nás budou stejně úspěšné.

Jan Holanik a Jana Pavlisková

Výsledky

Výsledky kluby

Fotogalerie